Hjem Fitness Gjør disse 3 enkle øvelsene i trapper og se hva som skjer med kroppen etter en måned

Gjør disse 3 enkle øvelsene i trapper og se hva som skjer med kroppen etter en måned

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

I jakten på en sunn livsstil og bedre fysisk form er det lett å overse de enkle, men effektive treningsformene som omgir oss i hverdagen. En av disse gullkornene av fysisk aktivitet er trappetrening, en form for øvelse som ikke bare er tilgjengelig for de fleste, men også spesielt gunstig for eldre. Her utforsker vi hvorfor trappetrening er en utmerket måte å holde seg i form på, med et særlig fokus på de eldre.

Trappetrening krever ingen spesiell utstyr eller medlemskap i treningsstudioer. Trapper finnes nesten overalt – i hjem, offentlige bygninger og parker, noe som gjør denne treningsformen ekstremt tilgjengelig. For eldre som kanskje finner veien til treningsstudioet utfordrende, tilbyr trapper en praktisk og lavterskel måte å inkludere regelmessig fysisk aktivitet i deres daglige rutine.

Helsefordeler

Trappetrening tilbyr en rekke helsefordeler, spesielt viktig for den eldre befolkningen. Det styrker bein, forbedrer balanse og koordinasjon, og reduserer risikoen for fall, noe som er en vanlig bekymring blant eldre. Videre hjelper trappetrening med å bygge opp muskelstyrke i bena, som er avgjørende for å opprettholde mobilitet og uavhengighet.

Trappetrening er også en effektiv kardiovaskulær øvelse som hjelper med å forbedre hjertehelsen. Den øker hjertefrekvensen på en måte som er håndterbar for eldre, noe som bidrar til bedre sirkulasjon og redusert risiko for hjerte- og karsykdommer.

Forbedrer mental Helse

Fysisk aktivitet har vist seg å forbedre mental helse ved å redusere symptomer på depresjon og angst. For eldre kan trappetrening gi en følelse av prestasjon og selvstendighet, samtidig som det fremmer mental klarhet og et positivt humør gjennom frigjøring av endorfiner.

trappetrening

Sosial interaksjon

Trappetrening kan også være en sosial aktivitet. Å gjøre øvelser sammen med venner eller i organiserte grupper ikke bare forbedrer motivasjonen, men tilbyr også sosial støtte og samhold. Dette aspektet av trappetrening kan bidra til å bekjempe ensomhet, et vanlig problem blant eldre.

Implementering i hverdagen

For å komme i gang med trappetrening, er det viktig å begynne sakte, spesielt for de som er nye til regelmessig trening eller har eksisterende helseproblemer. Å ta noen få trinn om dagen og gradvis øke innsatsen kan være en god start. Det er også viktig å prioritere sikkerhet ved å bruke sko med god støtte og holde seg til trapper med rekkverk.

Trappetrening representerer en unik mulighet for eldre til å forbedre sin fysiske og mentale helse på en tilgjengelig, effektiv og sikker måte. Ved å integrere denne formen for trening i dagliglivet, kan eldre ikke bare forbedre sin livskvalitet, men også opprettholde sin uavhengighet og vitalitet gjennom årene. Med så mange fordeler, er det klart at trappetrening er mer enn bare en enkel aktivitet – det er en trinnvis vei til en sunnere alderdom.

Å gå opp trappene gir både god beintrening og utmerket kondisjonstrening. Her viser Seniorenes treningsekspert Sofia Åhman 3 styrkeøvelser du kan prøve neste gang du passerer en trapp. Gjør hver øvelse 10 ganger per side og gjenta gjerne 2-3 ganger.

Att gå i trappa ger både bra benträning och finfin konditionsträning. Här visar Seniorens träningsexpert Sofia Åhman några styrkeövningar du kan prova nästa gång du passerar en trappa. Gör varje övning 10 gånger per sida och upprepa gärna 2-3 gånger.

Posted by Tidningen Senioren on Tuesday, October 24, 2023

LES OGSÅ: Har du grevinneheng? Da bør du prøve denne enkle øvelsen!

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Om Sosialnytt

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg


Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com