Forsiden Historier fra livet Gladbeskjed: Isabelle (6) er kreftfri - nå rører videoen hennes tusener

Gladbeskjed: Isabelle (6) er kreftfri – nå rører videoen hennes tusener

Svenske Isabelle ble plutselig syk på slutten av oktober 2018. Tusenvis av mennesker har siden fulgt kampen hennes mot leukemi gjennom sosiale medier. Nå er hun frisk. 

Foreldrene til Isabelle ble alvorlig bekymret i oktober. Datteren deres hadde uvanlig høy feber og mye oppkast. De tok henne derfor med seg til legevakten, og det tok ikke mer enn to dager å avdekke at den lille jenta hadde akutt lymfatisk leukemi. Det skriver Expressen.

I følge NHI er dette en blodkreft hvor en bestemt type hvite blodlegemer, lymfocyttene, formerer seg uhemmet. Som en følge av dette vil antallet røde blodlegemer, normale hvite blodlegemer og blodplater reduseres.

Reklame

For Isabelle betydde dette at hun måtte se frem mot 2,5 år med tøff behandling.

Kreftfri 

Isabelle har nå gått til behandling i tre måneder. I følge Expressen er de første seks månedene av behandlingen den tøffeste tiden hvor de tyngste medisinene blir tatt i bruk.

Men allerede nå kan legene konstatere at Isabelle er krefri!

Første dag av behandlingen for Isabelle. Foto: Privat

– Det har vært kjempetungt. Hun forstår og er med, vi prater mye med henne og legger ikke skjul på noe. Vi ser at hun ikke er seg selv og at hun har vondt, men hun er fremdeles vår fantastiske Isabelle, forteller Isabelles mamma til Expressen.

LES OGSÅ
Da sønnen døde på sykehuset så foreldrene for seg et liv i sorg. Men skjebnen ville det annerledes
LES OGSÅ
7 år gammel gutt skrev brev til pappa i himmelen - les svaret som rører tusenvis

Video tar av 

Foreldrene til Isabelle opprettet en side på Facebook hvor man kan følge datterens kamp mot kreften. Og allerede nå kan de fortelle at Isabelle har respondert på behandlingen, noe de siste benmargsprøvene bekrefter. Resultatene viste at hun er helt kreftfri og at resten av behandlingen handler om å forebygge tilbakefall.

Etter de gode nyhetene ønsket Isabelle å spille inn en video hvor hun kunne fortelle alle at hun er frisk. Isabelle spilte inn videoen på mobiltelefonen sin, uten at moren visste om det.

– Jag var ute på kjøkkenet på sykehuset og da jeg kom tilbake på rommet fortalte Isabelle at hun hadde spilt inn en video, forteller moren.

Mamma Angelica sammen med Isabella. Foto: Privat

Videoen hvor Isabelle forteller at hun ikke lenger har noen kreftceller har blitt sett av tusenvis de siste dagene.

Nå forteller moren at de håper at deres historie kan inspirere og motivere andre mennesker i samme situasjon.

– Vi vil vise både de positive og negative sidene, det er så mange topper og bunner. Sorgen har aldri vært så stor, men også lykken er enorm, sier moren til Expressen.

Se den rørende videoen til seksåringen nedenfor og DEL den videre for å spre litt glede!

SE OGSÅ:

Mest lest nå

Deilig rett med blomkål og andre godsaker – denne smelter på tungen

Blomkål er nydelig å bruke i matretter. Ikke bare er det godt, men også skikkelig sunt. Her skal du få en litt annerledes, men...

Politiet er oppgitt over publikum: -Mer opptatt av å filme enn å hjelpe

En kvinne i Stavanger lå på bakken med brukket ankel og sterke smerter. Publikum var mest opptatt av å filme. Politiet er ikke imponert. Etter melding...

Slåsskamp mellom russ på gresk ferieøy – Norsk mann siktet for drapsforsøk

En norsk tenåring skal være pågrepet og siktet for drapsforsøk på den greske ferieøya Ios. Pågripelsen skjedde etter en slåsskamp mellom to norske russ...

Ny studie viser at å være sammen med gode venner kan forlenge livet

Ser du etter den perfekte unnskyldning til å samle noen venner og nyte et godt glass med vin? Vel, da har vi nettopp hva...

Brannvesen fikk nok etter dødsulykke. Slik håndterte de forbipasserende som filmet ulykken

Etter en dødsulykke på A3-motorveien i Tyskland bestemte brannvesenet seg for å ta en ganske usedvanlig metode La det være sagt med det samme -...

Populært på Sosialnytt nå

Historier fra livet

MER POPULÆRT