torsdag, februar 27, 2020
Historier fra livet Gladbeskjed: Isabelle (6) er kreftfri - nå rører videoen...

Gladbeskjed: Isabelle (6) er kreftfri – nå rører videoen hennes tusener

-

Svenske Isabelle ble plutselig syk på slutten av oktober 2018. Tusenvis av mennesker har siden fulgt kampen hennes mot leukemi gjennom sosiale medier. Nå er hun frisk. 

Foreldrene til Isabelle ble alvorlig bekymret i oktober. Datteren deres hadde uvanlig høy feber og mye oppkast. De tok henne derfor med seg til legevakten, og det tok ikke mer enn to dager å avdekke at den lille jenta hadde akutt lymfatisk leukemi. Det skriver Expressen.

I følge NHI er dette en blodkreft hvor en bestemt type hvite blodlegemer, lymfocyttene, formerer seg uhemmet. Som en følge av dette vil antallet røde blodlegemer, normale hvite blodlegemer og blodplater reduseres.

For Isabelle betydde dette at hun måtte se frem mot 2,5 år med tøff behandling.

Kreftfri 

Isabelle har nå gått til behandling i tre måneder. I følge Expressen er de første seks månedene av behandlingen den tøffeste tiden hvor de tyngste medisinene blir tatt i bruk.

Men allerede nå kan legene konstatere at Isabelle er krefri!

Første dag av behandlingen for Isabelle. Foto: Privat

– Det har vært kjempetungt. Hun forstår og er med, vi prater mye med henne og legger ikke skjul på noe. Vi ser at hun ikke er seg selv og at hun har vondt, men hun er fremdeles vår fantastiske Isabelle, forteller Isabelles mamma til Expressen.

Video tar av 

Foreldrene til Isabelle opprettet en side på Facebook hvor man kan følge datterens kamp mot kreften. Og allerede nå kan de fortelle at Isabelle har respondert på behandlingen, noe de siste benmargsprøvene bekrefter. Resultatene viste at hun er helt kreftfri og at resten av behandlingen handler om å forebygge tilbakefall.

Etter de gode nyhetene ønsket Isabelle å spille inn en video hvor hun kunne fortelle alle at hun er frisk. Isabelle spilte inn videoen på mobiltelefonen sin, uten at moren visste om det.

– Jag var ute på kjøkkenet på sykehuset og da jeg kom tilbake på rommet fortalte Isabelle at hun hadde spilt inn en video, forteller moren.

Mamma Angelica sammen med Isabella. Foto: Privat

Videoen hvor Isabelle forteller at hun ikke lenger har noen kreftceller har blitt sett av tusenvis de siste dagene.

Nå forteller moren at de håper at deres historie kan inspirere og motivere andre mennesker i samme situasjon.

– Vi vil vise både de positive og negative sidene, det er så mange topper og bunner. Sorgen har aldri vært så stor, men også lykken er enorm, sier moren til Expressen.

Se den rørende videoen til seksåringen nedenfor og DEL den videre for å spre litt glede!

Neste artikkelNeste
Scroll ned

Smittevernekspert advarer i forbindelse med koronaviruset: ikke dra på reise nå

Koronaviruset har spredd seg over hele verden.  Nå advarer smittevernekspert Johan Giesecke mot at man ikke bør dra utenlands akkurat nå. Til Svenska Dagbladet sier...

Når barn klipper seg selv – se de hysterisk morsomme bildene i denne serien

Vi har vel alle hørt uttrykket om å ta skjeen i egen hånd? Vel, her kommer et lite knippe barn som gjorde nesten nettopp...

Plages du av fiselukt? Nå kan du kjøpe undertøy og puter som skjuler det for deg

Ja, du leste faktisk helt riktig. Et engelsk firma har nå oppfunnet puter og undertøy som fjerner lukten av fis - enten den er...