lørdag, april 4, 2020

Gladbeskjeden: Kina forbyr all handel av katter og hunder

Mest lest nå

Erik Alfred Tesaker etter finaleseieren: – veldig spesielt

I kveld skulle endelig avgjørelsen falle. Vinneren av årets "Farmen kjendis" skulle kåres. Og til slutt ble det folkefavoritten Erik Alfred Tesaker som kunne...
Artikkelen fortsetter etter annonsen

Koronaviruset kan ikke sies å ha mange positive følger, men nå skal vi gi deg en. 

Kina har nemlig besluttet å forby all form for markedshandel av dyr. Dette som følge av koronaviruset. Det skriver Business Insider.

Bakgrunnen er at eksperter mener koronaviruset har spredd seg fra dyr til mennesker gjennom disse åpne dyremarkedene i Kina. Ifølge Buisness Insider har over 2700 mennesker mistet livet, og over 80.000 blitt syk av koronaviruset siden desember.

Grusomme forhold

Hvorfor omtaler jeg dette som en gladbeskjed og en god følge av koronaviruset? Jo, nettopp fordi at disse kinesiske dyremarkedene er grusomme for dyrene. Her selges rotter, flaggermus, slanger, kaniner, aper, hunder og katter. Dyrene er stuet inn i små bur, og brukes stort sett av oppkjøperne til mat eller tradisjonell medisin.

Bildene fra markedene har en rekke ganger gått viralt i sosiale medier og viser de fæle forholdene dyrene lever under.

(Trykk på pilen til høyre i Instagram-innlegget nedenfor for å se bilder fra disse markedene. Jeg advarer mot sterke inntrykk)

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Et innlegg delt av CEDA Chile (@cedachile)

Men nå blir det altså forbudt å drive handel av dyr i Kina. I hvert fall inntil videre. Og det kan ikke sies å være annet enn positivt! 

Trykk gjerne på deleknappen om du er enig! 

Neste artikkelNeste
Scroll ned

Siste nyheter

Eyvind Hellstrøms varsku: – Det er en krise

Eyvind Hellstrøm (71) er bekymret for restaurantbransjens fremtid. Nå som mange spisesteder har måttet stenge dørene, kan det bli tøft for mange å starte...