Det var den 19. desember 2016 det svenske skitalentet Anna Holmlund falt og slo seg under trening i forbindelse med en konkurranse i italienske Innichen. Hun var da en av Sveriges aller beste skicross-kjørere, og har blant annet en OL-bronse fra Sotsji med seg i bagasjen.

Hun falt i forbindelse med et hopp, og undersøkelser på sykehuset påviste hun hadde fått en hjerneblødning. Hun var lenge bevisstløs og har senere gjennomgått både flere operasjoner og et langt og tungt rehabiliteringsprogram.

Nå viser hun imidlertid store fremskritt, og deler de glade nyhetene på sin Instagramkonto.

Etter å ha tilbragt de siste årene både på italienske og svenske sykehus, skrev hun følgende gladmelding på Instagram;

«Jeg kan gå! Nesten, i hvert fall! Og det er takket være Edi og pappa! Så takk så mye! Takk!! Takk!! Det betyr så mye for meg!!» skriver hun på Instagram.

Legene som har fulgt Annas fremskritt fortelelr at de har vært formidable, noe hennes assistent Zandra Fjälkeby bekrefter. Det er den svenske avisen Expressen som melder dette.

LES OGSÅ: Sint rullestolbruker ber folk plukke opp etter hundene sine

– Siden jeg var nede og hilste på Anna i Danderyds sykehus har det skjedd kjempemye. Man kan være borte en uke og ikke følge med på rehabiliteringen, og da skjer det en mengde ting. Men det er jo det med hjerneskader da, at ingen tør å gi en prognose. Hun kan ha nådd toppen, men det er ingen som riktig tror på det. Hverken vi eller familien, forteller Fjälkeby i en dokumentarserie om Anna, «En Annan Anna».

Nå håper svenskene at rehabiliteringen fortsetter i samme stigende takt som inntil nå, og at Anna snart er tilbake på beina igjen. Del og lik artikkelen hvis du også håper det.