in

Gladmelding fra Slottet: – Kongen er på bedringens vei og skal holde nyttårstalen

Kong Harald måtte avlyse både det ekstraordinære statsrådet forrige onsdag og statsråd på fredag. Årsaken var at han var sykemeldt på grunn av en virusinfeksjon.

Mange har vært bekymret for kongen, og mange lurer på om han kommer til å holde nyttårstalen. Nå bekrefter Slottet at kongen er på bedringens vei, og at han skal holde nyttårstalen.

«Kongen har normalt program fremover», sier assisterende kommunikasjonssjef ved Slottet, Sven Gj. Gjeruldsen til TV 2.


kong harald
HMK&D7.tif

Skal feire jul med Märtha Louise

I år skal Kongen og Dronningen feire jul på Kongseteren sammen med Prinsesse Märtha Louise. Kongseteren er kongeparets private eiendom på Voksenkollen i Oslo. Kronprinsparet skal tilbringe julen på hytta i Uvdal. De siste årene har kronprinsfamilien vekslet mellom å feire jul på Kongseteren, Skaugum og i Uvdal. Hytta på Fjellsnaret i Uvdal, kjøpte kronprinsfamilien i 2007.

1. juledag vil kongeparet tradisjon tro være til stede under gudstjenesten i Holmenkollen kapell.

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Det er tradisjon med julefotografering på Slottet, og Kongeparet og Kronprinsfamilien kom sammen i Røde salong for årets bilder. Der var det også et flott pepperkakehus, laget av barn på Fridheim barnehage i Oslo. Foto: Lise Åserud, NTB scanpix #kongehuset #kongharald #dronningsonja #kronprinshaakon #kronprinsessemettemarit #prinsesseingridalexandra #prinssverremagnus #julebilde #detkongeligeslott #pepperkakehus

Et innlegg delt av Det Norske Kongehuset (@detnorskekongehus)

Besøkte kvinnefengsel

Dronning Sonja har i mange år hatt som tradisjon å besøke en institusjon eller en organisasjon i førjulstiden, som ikke vanligvis får kongelig besøk. For et par uker siden, besøkte dronningen Bredtvet kvinnefengsel. Under besøket fikk dronningen en presentasjon av fengselet og deres virksomhet. Hun fikk også en omvising ved fengselet, og hun fikk møte noen av de innsatte.

Kronprinsparet besøkte sykehus

Kronprinsparet følger i dronningens fotspor, og torsdag forrige uke besøkte de barneavdelingen ved Drammen sykehus. Der ble kronprinsparet informert om konseptet Family Integrated Care, som handler om at nyfødte som må være ekstra lenge på nyfødtavdelingen får ha foreldrene sine der så mye som mulig, og bo på samme rom som dem.

Kronprinsparet tok seg god tid sammen med barna og deltok blant annet på juleverksted sammen med barna som er innlagt på sykehuset nå. De fikk da prøve seg på å flette julekurver.

Vi ønsker hele kongefamilien en riktig god jul, og gleder oss til å høre årets nyttårstale.

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Emilies hund ble stjålet. Lover 60.000 kroner i dusør til finneren

ari behn

Ari Behn er død