lørdag, juni 12, 2021

GLADMELDING: Gjennombrudd for korona-vaksine

Mest lest nå

Legemiddelselskapet Pfizer og bioteknologifirmaet BioNTech melder at deres vaksinekandidat er mer enn 90 prosent effektiv mot coronaviruset.

– Dette et veldig, veldig gledelig resultat. Et av de store spørsmålene har vært hvor effektiv disse vaksinene er, og 90 prosent beskyttelsesgrad er et godt resultat, sier lege og medisinsk fagdirektør Steinar Madsen ved Statens legemiddelverk til VG.

Det er legemiddelselskapet Pfizer og bioteknologiselskapet BioNTech som ifølge VG og  Washington Post melder at vaksinekandidaten de utvikler er mer enn 90 prosent effektiv i å beskytte folk mot viruset, sammenlignet med placebovarianten.


De siste og avgjørende fase 3-forsøkene er enda ikke avsluttet, og nye data kan derfor påvirke de endelige resultatene, melder nettstedet Stat news ifølge NRK.

Forskere over hele verden har i flere måneder advart om at vaksinene kanskje bare vil være 50-60% effektive, og amerikanske helsemyndigheter har 50% som minstekrav.

– De første resultatene fra våre fase 3-tester av covid-19-vaksinen gir tidlige indikasjoner på at vaksinen er i stand til å forhindre covid-19, heter det i en uttalelse fra Pfizer-sjef Albert Bourla.

BioNTech-sjef Ugur Sahin sier ifølge NRK til Financial Times at resultatene er «best tenkelige utfall».

Helseminister Bent Høie bekrefter til NRK at Pfizer-vaksinen også vil bli tilgjengelig i Norge.

Det sies imidlertid ikke noe om når vi kan vente oss vaksinen tilgjengelig.

LES OGSÅ: Bent Høie med oppsiktsvekkende advarsel: – Ikke for sent å snu

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook
.

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter