mandag, mai 25, 2020

Gladmelding: Husker du Emthe som trengte beinmargdonor? Nå har hun funnet den rette

Mest lest nå

Emthe Kathrin Vollstad (42) har leukemi, eller blodkreft. Etter at hun etterlyste en beinmargdonor, har det vært det komplette kaos på blodbanken i Ålesund.

For et drøyt år siden ble Emthe diagnostisert med leukemi. Hun trengte en beimargdonor, og søsteren passet perfekt. Men så kom kontrabeskjeden. Søsteren kunne ikke være donor likevel.

«Da gikk angsten til himmels, plutselig har jeg ikke donor lenger, og de må lete over hele verden etter en ny match. Nå føler jeg at jeg går på den ene smellen etter den andre, og dødsangsten er himmelhøy», skrev Emthe på Facebook like etter hun fikk beskjeden.


Foto: Privat

Kaos på Blodbanken

Emthe postet et innlegg på Facebook, der hun fortalte hva som hadde skjedd.

«Folk fra hele verden har meldt seg for å bli donorer og sjekke om de er en match. På mandag var det fullstendig kaos hos legekontoret og Blodbanken i Ålesund. Blodbanken har sagt at de må sette inn ekstra folk for å ta unna alle de nye blodgiverne før ferien», sa Emthe den gangen til TV 2.

Har funnet en match

Og nå har legene altså funnet en match.

«Da jeg fikk nyheten var det som å bli født på ny. Jeg har fått en ny sjanse her i livet, og jeg er så enormt ydmyk og takknemlig for de som har bidratt, med både tid, emosjonell og økonomisk støtte», sier hun til Dagbladet.

Nå er Emthe innlagt på St. Olavs hospital, før hun skal videre til Rikshospitalet for forundersøkelser før transplantasjonen.

Gi blod!

Nå har rekruttering til rekruttering av blod- og beinmargsdonorer blitt en av Emthes hjertesaker.

«Kanskje dette er fotavtrykkene jeg skal sette fra meg her på jorda. Jeg gir meg ikke i kampen om å få opp folks øyne for viktigheten av å gi blod», sier hun.

Er man blodgiver, går en stor andel av blodet man gir til kreftpasienter som Emthe. Selv trenger hun også beinmarg. For å bli beinmargsdonor er man først nødt til å bli blodgiver.

Vi oppfordrer alle til å gi blod!

Følg Sosialnytt på Google News!

129,739FansLik
1,351FølgereFølg

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter