torsdag, februar 27, 2020
Nyheter Gladmelding: Nå kan det bli forbudt med elefanter på...

Gladmelding: Nå kan det bli forbudt med elefanter på sirkus og i dyrehager over hele verden

-

Det nye forbudet vil hindre at afrikanske elefanter blir fanget i naturen og sendt til enten sirkus eller dyrehager rundt om i verden.

Iris Ho er spesialist for dyrerettighetsorganisasjonen Humane Society International. Ifølge henne, stiller totalt 46 medlemsland seg bak forbudet. Det vil begrense handelen av ville elefanter kraftig.

«Dette er et stort steg i riktig retning», sier Iris Ho ifølge svenske SVT.

Avgjørelsen ble tatt under den internasjonale Cite Convention Cite-konferansen i sveitsiske Genève forrige helg.

Skal ikke bli fanget i det fri

Ifølge det nye handelsforbudet, kommer ikke den afrikanske elefanten til å kunne bli fanget i det ville for å bli sendt til dyrehager og sirkus.

sirkus
Ikke alle land støtter forbudet mot ville dyr på sirkus. Foto: Canva

Forbudet var egentlig mye strengere enn det som ble utfallet. Men det ble gjort en del endringer underveis. Nå skal den afrikanske elefanten bare kunne flyttes på for å holde dem i viltreservat i dyrenes naturlige habitat.

Allerede forbudt i Norge

I dag finnes det allerede et stort antall land som har totalforbud for å hente inn ville dyr på sirkus. Norge, Mexico, Hellas, Kroatia og Nederland er noen av disse. 1. januar 2020 kommer det til å gjelde Storbritannia også. Den amerikanske staten New Jersey har også forbudt ville dyr på sirkus.

Fra 1. januar 2017, ble det forbudt med elefanter på norske sirkus. Formålet med forbudet, var å ivareta god velferd og respekt for dyr som vises fram for et publikum i dyreparker, sirkus og midlertidige arrangementer.

Ikke alle land er enige i forbudet

Men det er ikke alle land som er like positive til forlaget. Botswana og Zimbabwe mener at de har altfor mange elefanter i landet og ønsker ikke å endre på de eksisterende reglene. Botswana opphevet i mai jaktforbudet på elefanter. Det skal være cirka 200.000 afrikanske elefanter i begge landene tilsammen.

Zimbabwe var det landet som var mest kritisk til forbudet. Ifølge Humane Society International, har landet siden 2012 fanget og eksportert over 100 elefantunger til dyrehager i Kina.

Del videre om du er enig i at ingen ville dyr burde fanges for å opptre på sirkus!

Neste artikkelNeste
Scroll ned

Smittevernekspert advarer i forbindelse med koronaviruset: ikke dra på reise nå

Koronaviruset har spredd seg over hele verden.  Nå advarer smittevernekspert Johan Giesecke mot at man ikke bør dra utenlands akkurat nå. Til Svenska Dagbladet sier...

Når barn klipper seg selv – se de hysterisk morsomme bildene i denne serien

Vi har vel alle hørt uttrykket om å ta skjeen i egen hånd? Vel, her kommer et lite knippe barn som gjorde nesten nettopp...

Plages du av fiselukt? Nå kan du kjøpe undertøy og puter som skjuler det for deg

Ja, du leste faktisk helt riktig. Et engelsk firma har nå oppfunnet puter og undertøy som fjerner lukten av fis - enten den er...