in , ,

Gladmelding til alle med migrene – Nå kommer en helt ny, revolusjonerende medisin

Den nye medisinen gir håp til tusenvis av mennesker. Foto: Pixabay

Frem til nå har migrenepasienter kun hatt tilgang på medisin som har behandlet og lindret symptomene – i varierende grad. Men nå har danske forskere utviklet en helt ny forebyggende medisin som kan helbrede migrene helt.

Danske TV2 forteller om Maria Heiman som har hatt migrene i 22 år, helt siden hun var 6 år gammel. Når anfallet kommer, må hun bare gå og legge seg og la søvnen lindre smertene i 12 timer. Hvis ikke, blir hun kvalm og kaster opp.

Maria har vært en av de som har fått teste den nye medisinen, og i fire og et halvt år har hun tatt jevnlige doser. Tidligere hadde hun to til fire anfall i måneden. Etter hun begynte på den nye medisinen, har anfallene blitt mindre og mindre hyppige, og de siste seks månedene har hun ikke hatt migrene i det hele tatt.


«Før medisinen var det ikke noe som hjalp», sier Maria til Go’ morgen Danmark.

Verdens første

Tidligere har migrenepasienter som har vært veldig hardt rammet, fått tilbud om forebyggende medisin som egentlig var beregnet på andre sykdommer, som blodtrykksmedisin eller epilepsimedisin. Den nye medisinen, er verdens første forebyggende medisin som er beregnet på migrene.

Den nye medisinen gir håp til tusenvis av mennesker. Foto: Pixabay

«Vi prøver å forstå mekanismene bak sykdommen. Så i stedet for å lindre, behandler vi, sier spesialist i nevrologi og leder av Nationalt Videnscenter for Hovedpine i Danmark, Jakob Møller Hansen.

LIK SOSIALNYTT PÅ FACEBOOK

En revolusjon

Litt enkelt forklart, har forskerne klart å identifisere hvilke signalstoffer i kroppen som forårsaker migrene, og utviklet et antistoff mot disse. Antistoffe sørger for at signalstoffene ikke gir migrene. Det forteller Møller Hansen.

«Det er en revolusjon», sier han.

Regner med den kommer snart

Når den nye migrenemedisinen blir tilgjengelig for alle, er usikkert. Men Møller Hansen regner med det skjer snart, i hvert fall i Danmark.

«For mange har den nåværende behandlingen ikke virket, så jeg håper at folk i hele landet får mulighet til å få den her behandlingen. Hvis man ringer til legen sin i dag, får man svaret: «Dessverre, det har vi ikke inne ennå». Men om et par måneder, så er den der», sier han.

Så får vi krysse fingrene for at det ikke tar veldig mye lenger tid før medisinen blir tilgjengelig i Norge også.

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Vil ha forbud mot macheter

Denne ananasjuicen renser kroppen, hjelper deg med å gå ned i vekt og reduserer smerter i ledd!