in

Gladmelding til deg som sover middagslur: Halverer sjansen for hjerteinfarkt og slag

middagslur

Forskere har nå funnet ut at de som sover middag nærmest halverer sjansen for å få hjerteinfarkt eller slag.

Men du må ikke sove middag hver dag. Det optimale er å ta en liten middagslur et par ganger i uken. Da har du hele 48 prosent mindre sjanse for å få hjerteinfarkt eller slag.

Ifølge British Medical Journal, er det forskere fra Universitetssykehuset i Lausanne i Sveits som har kommet frem til resultatet. De har fulgt 3.400 personer mellom 35 og 75 år over en femårsperiode.


Må ikke dagsove mer enn to dager i uken

I løpet av de fem årene, fikk 155 av forsøkspersonene enten hjerteinfarkt eller slag. Men det viste seg at de som sov middagslur to ganger i uken, hadde mye mindre risiko for disse sykdommene, enn de som ikke sov på dagtid i det hele tatt.

Naveed Sattar, professor i metabolsk medisin ved Universitetet i Glasgow, sier at de som tar seg en lur noen ganger i uken, jevnt over har bedre helse.

«De som tar seg en lur en eller to ganger i uken, har gjerne en sunnere livsstil og mer organiserte liv som gir dem mulighet til å ta disse lurene», sier han, og legger til at de som sover middagslur hver dag, har dårligere helse enn de som ikke sover i det hele tatt.

Så det er altså kun et par dager i uken man bør legge seg på sofaen og ta en liten høneblund.

middagslur
Sover du middagslur? Det gjør du lurt i! Foto: Canva

Åtte timers søvn er det optimale

Forskeren legger til at det viktigste for god helse, er å få nok søvn om natten. Voksne trenger i gjennomsnitt 7 til 9 timers søvn hver natt, mens barn trenger mellom 9 og 13 timer. 8 timers søvn på en voksen person, viser seg ofte å være helt perfekt.

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Justin (25) lå livløs ute i 20 kuldegrader – Alle ga han opp utenom denne legen

kvinne med stokk

Han prøvde å rane butikken til 82 år gamle June – det skulle straffe seg hardt