onsdag, juni 3, 2020

Gladnyhet til alle hundeelskere – kan bli forbudt å spise hund i Kina

Mest lest nå

Katten med «to ansikter» har sjarmert en hel verden

Den 28 mars 2017 ble en spesiell katt født i Frankrike. Katten som har fått navnet Narnia ble kjent etter at eieren, Stephanie Jimenez, publiserte bilder...

Den kinesiske regjeringen arbeider nå med et forbud mot å bruke hunder som mat.

Dette er strålende nyheter for alle hundeelskere og alle som mener at hunder ikke hører hjemme på middagsbordet. I tillegg til dette vil flere internasjonale aktører forby dyremarkeder med ville dyr. Det skriver den britiske avisen The Guardian, som viser til et arbeidsdokument fra det kinesiske jordbruksdepartementet.

Dette arbeidsdokumentet tar hensyn til de mange dyrevelferdorganisasjonene som har kritisert den omstridte praksisen, og risikoen for at sykdom bli spredd fra dyr til mennesker. I praksis vil dette si at hunder blir lagt til listen over dyr som ikke skal inngå i matproduksjon.


Foto: flickr

Noe positivt kommer ut fra coronakrisen

Ettersom det antas at coronaviruset stammer fra et dyremarked i byen Wuhan i Kina, har mange mennesker fått opp øynene. Det har ført til en økende bevissthet om de kinesiske dyremarkedene og kunnskapen om hvor grusomt dyrene blir behandlet. Folk raser mot den barbariske måten kineserne både tar livet av og torturerer dyrene som til slutt skal bli spist.

USA legger press på Kina

Det legges nå et betydelig press på å stoppe dyremarkedene av flere land. Blant andre har en gruppe på 60 amerikanske toppolitikere uttrykt ønske om å forby de såkalte våte markedene.

Våte markeder er et uttrykk for markeder der alle slags dyr selges som mat. På markedet som corona antagelig kommer fra, kan du kjøpe alt du kan tenke deg. Alt fra katter og hunder til koala, kameler og krokodiller.

I følge dyrevelferdorganisasjonen, Humane Society International, blir mellom 10 og 20 millioner hunder drept hvert år i Kina for å bli brukt som mat. Bystyret i Shenzhen City har nå sendt ut et forbud mot å spise katt og hundekjøtt, gjeldende fra 1. mai, skriver BBC.

Vi synes dette var gode nyheter. Både for dyrenes del og risikoen for at flere pandemier utvikler seg. Vi er interessert i hva du mener, skriv gjerne din mening i kommentarfeltet på Facebook.

129,780FansLik
1,366FølgereFølg

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter