søndag, januar 24, 2021

Gladnyhet: Vaksinebehovet i Norge er trolig dekket

Mest lest nå

Lørdag kveld ble det kjent at Norge har sikret seg 1,9 millioner doser fra den lovende Moderna-vaksinen. 

Norge har inngått avtale om 1,9 millioner doser fra Moderna, vaksinen som kan bli godkjent i januar. Det opplyser Sveriges vaksinekoordinator Richard Bergström til VG.

Fra før er det kjent at Norge får 2,5 millioner doser av Pfizer-vaksinen, hvorav 550.000 i første kvartal samt 3,3 millioner doser av Oxford/AstraZeneca-vaksinen, hvorav 1,5 millioner doser i februar og mars.


Les også: Disse vaksine-bivirkningene må du være forberedt på

Med 7,7 millioner doser kan Norge vaksinere 3.850.000 personer. Det tilsvarer rett over 90 prosent av befolkningen over 18 år.

Les også: Første leveranse av korona-vaksinen kan komme til Norge i desember

Dersom anslagene FHI opererer med stemmer, som tilsier at 75 prosent til takke ja til vaksine, vil det i praksis si at vaksinebehovet i Norge er dekket.

Når de første vaksinene kommer er det sykehjemmene i Oslo som vil stå først i vaksinekøen. 10.000 doser skal leveres den 26. desember, og ytterligere 40.000 doser den 28. desember.

Vaksineleveransene vil bli langt jevnere enn først antatt. Seksjonsleder Are Stuwitz Berg i FHI sier at dette gjør at de må tenke nytt:

– Vi hadde trodd vi skulle få sjeldnere og større leveringer. Denne mer jevne leveringen øker forutsigbarheten, men vi må tenke annerledes rundt hvordan vi sender til kommunene, sier han til VG

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter