Hjem Dyr Gledelig nyhet i Dyreparken: Tre løveunger født

Gledelig nyhet i Dyreparken: Tre løveunger født

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Natt til 18. mai ble det født løveunger i Dyreparken i Kristiansand, en gledelig nyhet som parken delte i en pressemelding onsdag morgen.

Fødslen av løveungene er spesielt betydningsfull, da de er en del av et internasjonalt bevaringsprogram som jobber for å opprettholde en sunn løvebestand i dyreparker som en reserve for fremtiden. Dyreparken beskriver tilskuddene som viktige for å sikre løvenes fremtidige overlevelse.

Dyreparken informerer om at løvemor Kira, som er rolig men på vakt, nå passer på sine tre små unger som hun dier. For å sikre at mor og unger får den roen de trenger, har parken valgt å stenge Løvehuset for gjester inntil videre.

– Alt ser ut til å gå fint med mor og tre unger. Mor Kira passer godt på ungene og gir dem melk, skriver Dyreparken i en pressemelding.

Det ble født totalt fire løveunger, men dessverre overlevde kun tre. Til tross for tapet, ser alt ut til å gå fint med de tre gjenlevende ungene og deres mor, melder Dyreparken.

Foreldrene Kira og Mufasa

Løveungene har fått en god start på livet takket være foreldrene, hannløven Mufasa og løvinnen Kira. Begge ankom dyreparken i 2022, da de var fem år gamle. Samme år fikk de sitt første kull med fire unger, som i dag er et fast innslag i parken.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com