Du har sikkert hørt at du bør gå minst 10. 000 steg om dagen. Det kan virke uoverkommelig for mange, og det kan derfor være lett å gi opp. Men ikke fortvil. Nå har det vist seg at det gir bedre resultater og er dermed bedre for helsen å gå raske småturer istedenfor en lang.

Det er Michael Mosley, britisk medisinjournalist og forfatter, som har utført eksperimentet sammen med Rob Copeland, professor ved Sheffield Hallam University.

De har sammenlignet fordelene med å gå 10.000 steg om dagen og tre 10-minutters turer i raskt tempo per dag, skriver BBC.

Gå i et tempo som gjør at du kan prate samtidig

To grupper mennesker var med i eksperimentet. Den ene gruppen skulle gå tre turer på hver ti minutter om dagen, mens den andre gruppen skulle gå 10.000 steg om dagen, som tilsvarer 8 kilometer.

«Dere skal gå så fort at dere fortsatt kan prate, men ikke synge», sa professor Copeland til gruppen som skulle utføre korte turer.

Pixabay

Etter at eksperimentet var gjennomført studerte Mosley og Copeland resultatene. De kunne se at to av tre hadde kommet opp i 10.000 steg daglig.

Gruppen som skulle gå raske turer, synes det var lett å komme opp i riktig antallet per dag, mens den andre gruppen synes det var vanskelig å komme opp i antall steg.

Analysen av eksperimentet viste at gruppen med tre turer daglig kom bedre ut helsemessig. Gruppen gjennomførte 30 prosent mer «intensive aktiviteter» selv om de beveget seg over kortere tid.  Gruppen fikk høyere puls når de gikk på denne måten. «Vi ønsket at hjertet deres skulle slå raskt.  Det gir en lavere risiko for diabetes, hjerte og karsykdommer og noen krefttyper», sier Copeland.

Wikipedia

Å få gode resultater med små økter høres overkommelig ut, ikke sant? Del gjerne videre informasjonen til andre!

Loading…