søndag, mai 9, 2021

God morgen Norge-Wenche testet positivt for korona – slik gikk det med henne

Mest lest nå

I midten av mars forsvant plutselig Wenche Andersen fra skjermen. Den populære TV-kokken hadde influensalignende symptomer, og fikk beskjed om å gå i karantene hjemme.

Da Wenche ble syk, var det ikke kapasitet til å teste henne for koronaviruset. Men en ettertest tatt nå nylig, viser at hun har antistoff mot viruset i blodet. Det betyr at TV-kokken hadde korona da hun var syk.

– Jeg fikk innkalling for å ta ettertest, mest sannsynlig fordi jeg er i risikogruppen, altså over 65 år. Den var positiv på antistoffer for korona, sier Wenche til TV 2.


Da Wenche ble syk, dro hun hjem umiddelbart og isolerte seg i 2,5 uker. Studio, kjøkken og alle rom i studio ble desinfisert.

– Jeg låste døren og holdt meg hjemme. Min største redsel var å smitte andre, sier Wenche, og legger til at hun heldigvis ikke vet om noen hun har smittet, verken på jobb eller privat.

En frustrerende tid

Lege Harald Dobloug forteller til TV 2 at Wenche gjorde alt riktig da hun ble syk. Han legger til at i dag ville Wenche ha blitt testet for korona mye raskere.

– Dersom Wenche hadde fått de symptomene hun hadde, i dag, ville hun blitt raskt testet, satt i isolasjon og blitt fulgt tett til hun ble helt frisk, sier han.

Wenche forteller at hun syntes tiden i karantene uten å få svar, var frustrerende. Hun tror det er lettere for alle å forholde seg til karantene når man vet man er smittet. I dag er Wenche frisk og rask, men hun har vært veldig sliten, sånn man ofte er etter en influensa.

Ikke sikkert hun er immun

Selv om Wenche nå har fått påvist at hun har antistoff mot koronaviruset i blodet, er det ikke sikkert at hun er immun.

– Man antar at man blir immun, fordi vi bruker testen på lignende virus, som gir immunitet, sier Harald Dobloug.

– Vi vet ikke hvor lenge eller hvor høyt nivå av antistoffer man må ha i blodet for å være immun mot covid-19. Derfor skal man opptre som at man kan få det på nytt, sier han videre.

LES OGSÅ: De var gift i 60 år – døde av koronaviruset med 2 timers mellomrom

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter