in

Gode nyheter fra Danmark: «Gjenåpningen har gått over all forventning»

Det er tre uker siden skoler, barnehager og en del arbeidsplasser åpnet i Danmark. Gjenåpningen av samfunnet har tilsynelatende gått veldig bra.

– Åpningen har gått bra og over all forventning, sier Torben Mogesen, styreleder i Lungeforeningen og spesialist i anestesi til avisen Berlingske.

Man fryktet at antall innlagte og antall døde kunne stige kraftig etter gjenåpningen, men dagens tall viser et meget positivt bilde ca. tre uker etter åpningen. 1.april var 535 personer innlagt på danske sykehus. Litt over en måned senere er antall innlagte redusert til 209.

– Alle forventet at tallene ville stige etter gjenåpningen. Hvis det ikke hadde gått bra, ville vi sett det i tallene nå, så jeg er gledelig overrasket sier Mogesen.

For tidlig å starte feiringen

Tidligere direktør for deg danske folkehelseinstituttet (SSI) er glad over det tallene viser, men selv om dette er gode nyheter, så understreker han at det er for tidlig å begynne feiringen:

– Det har gått tre uker siden gjenåpningen. Hvis man antar at det er noen barn som smitter noen voksne, som igjen smitter besteforeldre, vil det ta lenger tid enn tre uker før vi kan se effekten av det, sier han. Han legger til at det ikke er registrert en stor økning i antall smittede barn.

Eksperter fra SSI mener at epidemien vil dø ut av seg selv, selv om samfunnet åpnes dersom folk fortsetter å holde avstand og opprettholder hygienetiltakene.

I Norge er vi ikke like optimistiske:

– Vi må vente at det kommer nye bølger, sier assisterende helsedirektør Geir Stene-Larsen. Det vil være naivt å tro at dette er over med den runden vi har hatt nå, sier han. Larsen har selv vært smittet av Corona.

Torsdag 7.mai legger regjeringen frem planen for hvordan Norge skal gjenåpnes.

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Gir bort huset gratis. Men én spesiell ting gjør at ingen vil bo der

Smart tips: Derfor skal du helle cola på grillristen