søndag, mai 31, 2020

Golden Retriever ble hard skadet under lek – nå advarer eieren mot dette som leketøy for hunder

Mest lest nå

Alle som har hunder vet at noe av det våre firbente venner elsker mest er å leke. Men noen ting skal man være påpasselig med. Indria Tuckler advarer nå andre hundeeiere mot å bruke tau som leketøy. 

Indria Tuckler eier to hunder. Nylig skrev hun et innlegg på Facebook hvor hun advarer andre hundeeiere mot å bruke tau som leketøy til dyr.

Selv hadde hun gått til innkjøp av leketau for å gi hundene noe å bruke energien sin på. Hun synes tauene virket robuste, og sannsynligvis noe som ville vare lenge. Men da hun så til hundene sine oppdaget hun at de nye leketauene var slitt i stykker.


Indre skader

Den samme dagen ble den ene av hundene hennes dårlig. Brekninger, liten matlyst og et stort behov for å drikke vann fortalte hundeieren at noe var som det ikke skulle. Hun tok derfor hunden med til veterinær.

leketau til hunder
Typiske leketau til hunder. Foto: Privat

Golden retrieveren ble undersøkt og veterinæren avdekket raskt alvorlige skader. Hunden hadde svelget mye av tauet, som igjen hadde fliset seg opp og medført indre skader. Hunden som heter Sam ble hasteoperert, men døde dessverre to dager senere.

En sønderknust dyreeier har nå skrevet et innlegg på Facebook hvor hun advarer andre hundeeiere mot å bruke leketauene som selges i de fleste dyrebutikker.

LES OGSÅ: Den gamle hunden døde etter å ha reddet familien sin fra et bjørneangrep

Bilde av Sam
Sam overlevde ikke skadene. Foto: Privat

En advarsel til alle hundeeiere 

Facebooksiden Vizsla Dog Lovers er innlegget publisert. Det lyder:

«Jeg kjøpte flere tauleker til mine to hunder. De virket ekstremt robuste og nesten umulig å ødelegge. Men allikevel fant jeg dem i tusen biter senere samme dag. Jeg kastet dem i søpla og krysset fingrene for at ingen av hundene mine hadde svelget bitene. 

Dessverre var en av hundene våre ikke så heldig. 

Leketøyet hadde skapt flere indre skader ettersom hun hadde svelget det. Veterinæren fjernet mye tau fra tarmene hennes, men skadene var så store at hun døde to dager senere. Jeg ønsker å advare alle om hvor farlig disse lekene kan være. Jeg håper mange velger å dele Sams historie, så kanskje vi kan redde livet til en annen hund», skriver hun.

Leketau til hund
Dette var leketauet Sam døde av. Foto: Privat

Nå håper hundeeieren at hennes tragiske historie kan forhindre at andre hunder skal dø på samme måte. Del gjerne historien og advarselen hennes videre. 

LES OGSÅ: Forfrossen hund forsøker å holde varmen – overvåkingskamera viser hvordan en forbipasserende pakker dyret inn

129,763FansLik
1,359FølgereFølg

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter