fredag, desember 13, 2019
Forskning Gråter du på kino? Da er du mest sannsynlig...

Gråter du på kino? Da er du mest sannsynlig veldig følelsesmessig sterk

-

Mange ser på kinogråterne som svake mennesker. At de ikke klarer å kontrollere følelsene sine. Men det stemmer ikke. En ny studie viser nemlig at dersom du lett gråter når du ser på film, er du mest sannsynlig meget følelsesmessig sterk.  

Hvis du gråter når du ser på film, betyr det at du har mye empati, og at du klarer å sette deg inn i andre menneskers følelser. Og hjernen vår er bygd opp sånn, at den ikke alltid klarer å skille mellom film og virkelighet. Det skriver nettsiden Little Things.

Så når vi ser på følelsesmessige sterke filmer, utskiller hjernen vår oxytocin, et stoff som gjør at vi kjenner empati. Selv om mennesket vi ser ikke er ekte. Oxytocin gjør også at vi har medfølelse med andre, og det fremmer gode gjerninger.

Ser ting fra andres perspektiv

Mennesker med mye empati, har lett for å sette seg i andre folks situasjon, og de klarer å se ting fra andres perspektiv.

kvinne gråter
Er du blant dem som lett tar til tårene av en rørende film? Foto: Pixabay

Folk flest, søker seg gjerne til empatiske mennesker. Der føler de at de får forståelse. Har du mye empati, er det stor sjanse for at du har opp til flere mennesker rundt deg som oppsøker deg når de trenger hjelp og støtte. Dette kan være både på godt og vondt. Klarer man å sette grenser og ikke overse sine egne behov, kan empati virkelig være en gave.

Håndterer negative følelser

Empatiske mennesker har også ofte en helt egen imponerende evne til å håndtere sine egne følelser. Det har de lært etter mange år i følelsesmessig berg og dal-bane.

Mange mennesker er også veldig flinke til å dytte vekk ubehagelige følelser. Men empatiske mennesker, bruker å være flinke til å håndtere det som kommer, enten det er positivt eller negativt.

Så neste gang du ser noen gråte på kino, nei, vedkommende er alt annet enn svak.

Lik oss på Facebook for flere saker:

Neste artikkel ⬇Neste
Scroll ned

Oppfordrer folk til å demonstrere mot NAV på søndag

"Ja, jeg er en NAV-er, på AAP, og langt fra stolt av det." Slik begynner Ole Johan protesten sin på Facebook. Nå har han...

Hunden har stått i kjetting hele livet sitt. Se den fantastiske reaksjonen når den får se havet for første gang

Schæferhunden Herschel har stått fastbundet og forsømt i en bakgård hele det fem år lange livet sitt. Tennene hans er helt nedslitt etter at...

Dansen til de norske marinerekruttene blir sett over hele verden

Dansen til de norske marinerekruttene tar igjen av på nettet.  Det var under en avslutning for marinerekruttene på Madla i Stavanger at rekruttene valgte en...