Forsiden Forskning Gråter du på kino? Da er du mest sannsynlig veldig følelsesmessig sterk

Gråter du på kino? Da er du mest sannsynlig veldig følelsesmessig sterk

Mange ser på kinogråterne som svake mennesker. At de ikke klarer å kontrollere følelsene sine. Men det stemmer ikke. En ny studie viser nemlig at dersom du lett gråter når du ser på film, er du mest sannsynlig meget følelsesmessig sterk.  

Hvis du gråter når du ser på film, betyr det at du har mye empati, og at du klarer å sette deg inn i andre menneskers følelser. Og hjernen vår er bygd opp sånn, at den ikke alltid klarer å skille mellom film og virkelighet. Det skriver nettsiden Little Things.

Så når vi ser på følelsesmessige sterke filmer, utskiller hjernen vår oxytocin, et stoff som gjør at vi kjenner empati. Selv om mennesket vi ser ikke er ekte. Oxytocin gjør også at vi har medfølelse med andre, og det fremmer gode gjerninger.

Ser ting fra andres perspektiv

Reklame

Mennesker med mye empati, har lett for å sette seg i andre folks situasjon, og de klarer å se ting fra andres perspektiv.

kvinne gråter
Er du blant dem som lett tar til tårene av en rørende film? Foto: Pixabay

Folk flest, søker seg gjerne til empatiske mennesker. Der føler de at de får forståelse. Har du mye empati, er det stor sjanse for at du har opp til flere mennesker rundt deg som oppsøker deg når de trenger hjelp og støtte. Dette kan være både på godt og vondt. Klarer man å sette grenser og ikke overse sine egne behov, kan empati virkelig være en gave.

Håndterer negative følelser

Empatiske mennesker har også ofte en helt egen imponerende evne til å håndtere sine egne følelser. Det har de lært etter mange år i følelsesmessig berg og dal-bane.

Mange mennesker er også veldig flinke til å dytte vekk ubehagelige følelser. Men empatiske mennesker, bruker å være flinke til å håndtere det som kommer, enten det er positivt eller negativt.

Så neste gang du ser noen gråte på kino, nei, vedkommende er alt annet enn svak.

SE OGSÅ:

Mest lest nå

Truls og Eyvind har delt et bilde som får tusenvis til å le!

Til høsten er det klart for en ny sesong med "Truls ala Hellstrøm". Men de to kompisene har ikke glemt hverandre i løpet av...

Da Tony måtte flytte inn på pleiehjemmet måtte han etterlate katten sin hjemme. Men så fikk en snill nabo en plan

Da Tony fikk slag og måtte flytte på pleiehjem, var det ikke lett å si farvel til det livet han var vant til å...

Den 72-år gamle kvinnen ønsket seg en gammel og uønsket hund – se hvem hun endte opp med

Ikke alle hunder er like heldige her i livet. Heldigvis er de fleste så heldige at de finner nye eiere allerede fra fødselen av,...

Lars Monsen med utradisjonell metode da han sjekket opp Trine Rein

At Lars Monsen er en tøffing er det ingen tvil om, noe vi alle har vært vitne til utallige ganger på tv. Enten han krysser...

Bildet av den fire år gamle jenta i rullestol går viralt. Kan du se hvorfor?

Fire år gamle Maren Anderson sitter i rullestol. Det har hun gjort hele livet. En dag var Maren ute og handlet med foreldrene sine,...

Populært på Sosialnytt nå

Historier fra livet

MER POPULÆRT