fredag, februar 28, 2020
Forskning Gråter du på kino? Da er du mest sannsynlig...

Gråter du på kino? Da er du mest sannsynlig veldig følelsesmessig sterk

-

Mange ser på kinogråterne som svake mennesker. At de ikke klarer å kontrollere følelsene sine. Men det stemmer ikke. En ny studie viser nemlig at dersom du lett gråter når du ser på film, er du mest sannsynlig meget følelsesmessig sterk.  

Hvis du gråter når du ser på film, betyr det at du har mye empati, og at du klarer å sette deg inn i andre menneskers følelser. Og hjernen vår er bygd opp sånn, at den ikke alltid klarer å skille mellom film og virkelighet. Det skriver nettsiden Little Things.

Så når vi ser på følelsesmessige sterke filmer, utskiller hjernen vår oxytocin, et stoff som gjør at vi kjenner empati. Selv om mennesket vi ser ikke er ekte. Oxytocin gjør også at vi har medfølelse med andre, og det fremmer gode gjerninger.

Ser ting fra andres perspektiv

Mennesker med mye empati, har lett for å sette seg i andre folks situasjon, og de klarer å se ting fra andres perspektiv.

kvinne gråter
Er du blant dem som lett tar til tårene av en rørende film? Foto: Pixabay

Folk flest, søker seg gjerne til empatiske mennesker. Der føler de at de får forståelse. Har du mye empati, er det stor sjanse for at du har opp til flere mennesker rundt deg som oppsøker deg når de trenger hjelp og støtte. Dette kan være både på godt og vondt. Klarer man å sette grenser og ikke overse sine egne behov, kan empati virkelig være en gave.

Håndterer negative følelser

Empatiske mennesker har også ofte en helt egen imponerende evne til å håndtere sine egne følelser. Det har de lært etter mange år i følelsesmessig berg og dal-bane.

Mange mennesker er også veldig flinke til å dytte vekk ubehagelige følelser. Men empatiske mennesker, bruker å være flinke til å håndtere det som kommer, enten det er positivt eller negativt.

Så neste gang du ser noen gråte på kino, nei, vedkommende er alt annet enn svak.

Neste artikkelNeste
Scroll ned

Etter å ha blitt forlatt to ganger, fikk 11-åringen endelig en adoptivfar og et hjem

11 år gamle Anthony ble først forlatt av sine biologiske foreldre da han var to år gammel. Fire år gammel ble...

I dag fyller Thomas Numme 50 – se den herlige gratulasjonen fra Harald Rønneberg

"Jeg kunne ikke drømt om en bedre venn." Det skriver Harald Rønneberg i et innlegg på Instagram...

Kjære travle mennesker: – ta tilbake familiesammenkomstene

"Det har skjedd et dødsfall. Familiesammenkomster er i ferd med å svinne hen..." Slik starter innlegget til Alison...