mandag, august 10, 2020

Graviditetstest reddet livet til tenåringen!

Mest lest nå

18-år gamle gamle Byron fra Storbritannia hadde vært plaget av magesmerter over flere måneder. Da han oppsøkte lege mente legen at han hadde smerter fordi han hadde trent for hardt.

Men smertene ga seg ikke, og Byron så seg nødt til å kontakte legen sin igjen som denne gangen tok en ultralyd på Byron. Det viste seg at han hadde en stor svulst. Bryon hadde kreft, men legene visste ikke med sikkerhet hvilken type kreft det var snakk om.

For at kreften ikke skulle spre seg og Byron skulle ha størst mulig sjanse for å overleve gjaldt det å handle raskt.


Facebook/Byron Geldard

Byron fikk raskt sterkere smerter og til slutt kollapset han. Samtidig var legene rådville da de ikke visste hvordan de skulle behandle han. Han ble lagt inn på Teenager Cancer Trust-avdelingen i Cambridge, og der foreslo legene noe spesielt, Byron skulle ta en graviditetstest.

Pixabay

Legenes uvanlige metode reddet livet til Byron

Graviditetstester brukes nemlig til å diagnostisere testikkelkreft, da denne type kreft produserer samme hormoner som gravide kvinner.  Byron testet positivt og legene kunne dermed diagnostisere han med alvorlig testikkelkreft. Han måtte i gang med cellegiftbehandling umiddelbart og og svulsten forsvant.

«Det føles rart at en graviditetstest på en måte reddet livet mitt», sier Byron til tyske Heftig. Jeg er nå frisk og kan vende tilbake til livet jeg hadde før smertene, dette har virkelig fått meg til å endre syn på livet», avslutter Byron.

130,370FansLik
1,533FølgereFølg

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter