Graviditetstest reddet livet til tenåringen!

1803

18-årige gamle Byron fra Storbritannia hadde vært plaget av magesmerter over flere måneder. Da han oppsøkte lege, som tok ultralyd på Byron, viste den en stor svulst. Bryon hadde kreft, men legene visste ikke med sikkerhet hvilken type kreft det var snakk om.

For at kreften ikke skulle spre seg og Byron skulle ha størst mulig sjanse for å overleve gjaldt det å handle raskt.

Facebook/Byron Geldard

Byron fikk raskt sterkere smerter og til slutt kollapset han. Samtidig var legene rådville da de ikke visste hvordan de skulle behandle han. Han ble lagt inn på Teenager Cancer Trust-avdelingen i Cambridge, og der foreslo legene noe spesielt, Byron skulle ta en graviditetstest.

Pixabay

Graviditetstester brukes nemlig til å diagnostisere testikkelkreft, da denne type kreft produserer samme hormon som gravide kvinner.  Byron testet positivt og legene kunne diagnostisere han med alvorlig testikkelkreft som han nå kunne få behandling for.

«Det føles rart at en graviditetstest på en måte reddet livet mitt», sier Byron til tyske Heftig. Jeg er nå frisk og kan vende tilbake til livet jeg hadde før smertene, dette har virkelig fått meg til å endre syn på livet», avslutter Byron.

SISTE NYTT