torsdag, juli 29, 2021

Gravstenen til den 4-år gamle gutten ble fjernet fordi en person meldte den som upassende

Mest lest nå

For alle foreldre vil det å få barn være det største som skjer i livet. Slik var det også for Jo Corbett-Weeks da hun fødte sønnen sin Max.

Men den lille babyen ble født med en rekke helseutfordringer. Han hadde blant annet en alvorlig form av epilepsi.

Foreldrene og søsknene til Max opplevde alle familiers mareritt da deres lille gutt døde, bare fire år gammel.


Familien ønsket å gjøre noe spesielt for Max. I tre år sparte de penger for å få råd til en gravsten som skilte seg litt ut. Men like etter at gravstenen kom opp, fikk mamma Jo Corbett-Weeks en sjokkerende beskjed.

Foto: Privat

Gravstenen skilte seg som sagt ut. Familien hadde betalt nesten 40 000 norske kroner for stenen som skulle hedre Max`s minne.

Selve stenen var formet som en stjerne, og på toppen av stenen kunne man lese: «Max, vår tapre lille soldat». Nedenfor sto fødselsåret og en kjærlig tekst:

«Du er vår stjerne på himmelen. Lyser opp skyene i mørket. Vi ser at stjernene dine blinker. Det er et nydelig syn. Denne stjernen har blitt laget for å holde deg tett til oss. Fordi vi elsker og savner deg vår kjære Maximus.» 

Foto: Privat

Men alle var ikke like begeistret for gravstenen. Kirken fikk blant annet inn en klage som gikk ut på at utseendet til gravstenen ikke passet inn med resten av kirkegårdens gravstener.

Foto: Privat

Kirken var enig i klagen om at gravstenen ikke passet inn. Uten å varsle familien, fjernet de stenen. 

– Jeg var helt uvitende om dette. Jeg har ikke fått noe forklaring, jeg fikk bare vite at stenen ble fjernet, forteller Jo til BBC før hun legger til:

– Jeg er sint, stresset og opprørt. Som familie har vi allerede måtte gjennomgå så mye.

Historien om den fjernede gravstenen spredde seg over hele verden, og på nettet ble det opprettet et opprop hvor folk signerte på at familien burde på gravstenen tilbake. Før oppropet ble avsluttet rakk det å få inn over 50.000 signaturer.

Foto: Privat

En talsmann for kirken forteller til BBC at kirken må ta hensyn til bestemmelsene som er satt på hvordan gravstenene skal se ut på den gjeldende kirkegården.

Uansett om det finnes bestemmelser for hvordan gravstenene skal se ut, så finner vi det forkastelig at ingen har kontaktet familien personlig før de fjernet gravstenen.

LES OGSÅ: Pappaen til denne jenten døde tragisk – Brevet hun nå har skrevet bør alle fedre lese!

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook
.

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter