Forsiden Historier fra livet Gravstenen til den 4-år gamle gutten ble fjernet fordi en person meldte...

Gravstenen til den 4-år gamle gutten ble fjernet fordi en person meldte den som upassende

For alle foreldre vil det å få barn være det største som skjer i livet. Slik var det også for Jo Corbett-Weeks da hun fødte sønnen sin Max.

Men den lille babyen ble født med en rekke helseutfordringer. Han hadde blant annet en alvorlig form av epilepsi.

Reklame

Foreldrene og søsknene til Max opplevde alle familiers mareritt da deres lille gutt døde, bare fire år gammel.

Familien ønsket å gjøre noe spesielt for Max. I tre år sparte de penger for å få råd til en gravsten som skilte seg litt ut. Men like etter at gravstenen kom opp, fikk mamma Jo Corbett-Weeks en sjokkerende beskjed.

Gravstenen skilte seg som sagt ut. Familien hadde betalt nesten 40 000 norske kroner for stenen som skulle hedre Max`s minne.

Selve stenen var formet som en stjerne, og på toppen av stenen kunne man lese: «Max, vår tapre lille soldat». Nedenfor sto fødselsåret og en kjærlig tekst:

«Du er vår stjerne på himmelen. Lyser opp skyene i mørket. Vi ser at stjernene dine blinker. Det er et nydelig syn. Denne stjernen har blitt laget for å holde deg tett til oss. Fordi vi elsker og savner deg vår kjære Maximus.» 

Men alle var ikke like begeistret for gravstenen. Kirken fikk blant annet inn en klage som gikk ut på at utseendet til gravstenen ikke passet inn med resten av kirkegårdens gravstener.

LES OGSÅ
Fant flaskepost på stranden. Innholdet får finneren til å fryse til is

Kirken var enig i klagen om at gravstenen ikke passet inn. Uten å varsle familien, fjernet de stenen. 

– Jeg var helt uvitende om dette. Jeg har ikke fått noe forklaring, jeg fikk bare vite at stenen ble fjernet, forteller Jo til BBC før hun legger til:

– Jeg er sint, stresset og opprørt. Som familie har vi allerede måtte gjennomgå så mye.

En talsmann for kirken forteller til BBC at kirken må ta hensyn til bestemmelsene som er satt på hvordan gravstenene skal se ut på den gjeldende kirkegården.

Uansett om det finnes bestemmelser for hvordan gravstenene skal se ut, så finner vi det forkastelig at ingen har kontaktet familien personlig før de fjernet gravstenen.

SE OGSÅ:

Mest lest nå

Anne Grete Preus er død etter en tid med sykdom

Anne Grete Preus med den spesielle stemmen og de varme tekstene, døde i natt. Hun ble bare 62 år gammel. Anne Grete ble først syk...

Politiet advarer: Ikke svar hvis du blir oppringt fra 112

Mange har den siste tiden opplevd å bli ringt opp fra nummeret 112, politiets eget nødnummer. Nå går politiet ut og advarer mot å...

Politiet refser fulle tenåringsforeldre – Har man valgt å få barn, følger det noen forpliktelser med

Politiet opplever ofte at når de plukker opp fulle ungdommer helt ned i 15-årsalderen, så kan ikke foreldrene hente barna sine fordi de enten...

Linn Skåber med klar oppfordring til foreldre: La barna kjede seg

Linn Skåber (49) er sjeleglad for at hun selv kjedet seg masse i oppveksten. Hun mener det er årsaken til at hun er så...

Trygg trafikk: Ikke kjør barna til skolen

Skolen er i gang etter ferien og mange barn ferdes langs veiene. Kjører du barnet ditt til skolen for å sikre at barnet kommet...

Populært på Sosialnytt nå

Historier fra livet

MER POPULÆRT