in

Greit eller ugreit: Småbarnsmoren raser etter opplevelsen på café

Illustrasjonsfoto fra Canva

Alle som noen gang har matet en baby vet godt hvor mye rot det kan medføre. En mamma som var på café med en baby som slapp maten på gulvet fikk utdelt feiebrett av betjeningen.

En ung mamma skriver på Mumsnet om et cafébesøk hun opplevde som urimelig. Nå lurer hun på om forespørselen fra betjeningen er rimelig.

De andre mødrene har imidlertid ikke så veldig mye sympati med kvinnen.


– Jeg og en vennegjeng møtes på café med babyene våre hver uke. Før vi kom forrige uke kjeftet sjefen på caféen på en av mødrene at babyen hennes rotet under barnestolen og hun ryddet ikke opp før hun dro, skriver kvinnen med brukernavnet Goodmorningsunny.

Denne uken nøyde ikke cafépersonalet seg med å kjefte.

– Mens jeg pakket sammen for å dra, med en skrikende overtrøtt baby som nekter å sove på grunn av tenner, ga hun meg en feiebrett og en kost, og pekte på de få matbitene under barnestolen og ba meg om å rydde opp etter meg, skriver kvinnen.

Hun presiserer at caféen averterer med å være familievennlig.

– For å gjøre det klart, hvis datteren min hadde laget et urimelig rot, ville jeg selvfølgelig ha ryddet opp. Eller i alle fall prøvd, det er litt vanskelig når du ikke har noen rengjøringsmidler. Men det var noen få biter på gulvet. Jeg har tilbudt meg å rydde opp på andre kafeer, og de har sagt: «Ikke vær dum, vi gjør det», skriver kvinnen videre.

Hun innrømmet at hun nok vil være mer bevisst på at datteren hennes ikke får rote når de skal på café i fremtiden.

– Da jeg fortalte om episoden til min mor, sa hun at jeg burde legge igjen en negativ brukeromtale av dem, fortsetter kvinnen.

LES OGSÅ: Sjefen for restauranten fikk en klage på høylytt jente – Tusener har lest tilsvaret hans

På den ene siden ser hun at dette er irriterende for personalet på caféen. Samtidig poengterer kvinnen at hun ikke går rundt med rengjøringsmidler.

– Stedet påberoper seg å være familievennlig, og da vil jeg tro de skjønner at babyer lager rot.

Nå spør kvinnen de andre leserne på Mumsnet om de synes det er rimelig å be en forelder om å vaske gulvet etter babyen?

Hun fikk ikke mye støtte på mamma-forumet. Mange mente det er hennes babyen og hennes rot, så da er det bare å rydde opp.

– Jeg mener mat på gulvet er utenfor det vanlige rotet, og jeg ville forventet å bli bedt om å rydde opp i det. Folk er absolutte råtner på kafeer og restauranter, er det en som skriver.

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

14 år gammel jente leverer diskret håndskrevet lapp til flyvertinnen: – Jeg trenger hjelp

Fant ring verd 400.000 kroner med metalldetektoren – Mottok en utenkelig telefonsamtale