Hjem Familie Grensesetting og rutiner – Her er 9 tips til oppdragelsen

Grensesetting og rutiner – Her er 9 tips til oppdragelsen

Jeg leser stadig innlegg og artikler om «vanskelige barn». Du trenger ikke lete lenge før du ser ting skrevet om hvor «late» og «uoppdragne» barn er i disse dager.

Som forelder for yngre barn leser du disse artiklene og føler deg lammet av overveldet. Hva er den riktige tingen å gjøre? Hvor går det galt? Skal jeg gi opp og starte en sparekonto for mine barns fremtidige terapitimer?

Du burde vite noe.
Endring starter med en forelder og ett barn om gangen. Du har et vakkert vindu med mulighet til å bygge grunnlaget som barnet ditt desperat trenger, men også krever.

Grunnlaget for ting som generøsitet, ansvar, takknemlighet, varme, vennlighet, og hjelpsomhet begynner alle i de tidlige årene.

Her er den harde delen.
Det starter med oss ​​- foreldrene. Grunnlaget for godt regulerte barn begynner alltid med oss.

Her er 9 enkle måter som bidrar til å regulere barn.

1. Grenser

Ikke så unaturlig det, ikke sant? Men … Det er vanskelig å sette grenser for barn og holde seg til dem. Dette gjelder spesielt når barna gir motstand, skriker uendelig eller sier ting som, «Jeg hater deg.» Husk at når barna opptrer på denne måten, møter de sine egne behov på den eneste måten de vet hvordan. Avhengig av grensen kan det ta lang tid før et barn kjærlig aksepterer en foreldres grense.

Når barna begynner å gi mindre motstand eller skrike mindre, er dette faktisk barnet ditt som beveger seg mot å akseptere grensen. Hvis grensen din er som en vegg (og ikke en dør som forvirrende åpner og lukker seg fra tid til annen), vil barnet ditt til slutt akseptere og innfinne seg med hvordan grensene er.

Verden er et veldig kaotisk sted. Grenser hjelper barnet ditt, ikke bare til å gjøre som du ønsker, men til å trives og føle seg trygg. Tenk over hva dine virkelige grenser er. Husk da, de er murvegger, ikke dører.

2. Rutiner

Det er så mye i barndommen som er nytt og utfordrende for et barn. Lære selvkontroll og empati. Lære å være en venn og samhandle med andre. Dette er alle veldig store ting for barn. Å bruke noe så enkelt som gode rutiner kan hjelpe barna til å føle seg trygg og avslappet. Å vite hva som forventes ved måltider, morgen og sengetid kan gi en følelse av lettelse til selv det mest bekymringsløse barnet.

Har du et barn med sterk vilje? Enda bedre. Rutiner gjør det mulig for barn å oppleve en følelse av kontroll, noe som er svært viktig for et barn med sterk vilje.

3. Tidlig i seng

Søvn er byggesteinen for en sunn hjerneutvikling. Søvn hjelper oss med å behandle dagens hendelser og lære av de. Barns hjerner utvikler seg kontinuerlig og skaper nye forbindelser i hjernen. De må absolutt sove for å pleie disse forbindelsene.

En av de mest grunnleggende tingene du kan gjøre for barnas atferd, helse og velvære, er å hjelpe dem med å få søvnen de trenger.

4. Empati

Hva trenger barna virkelig for å være lykkelige og føle seg bra? Svaret er: Empati. Det er egenskapen som gjør at vi kan «gå i en annen persons sko». Ny forskning viser at empati spiller en viktig rolle i å forutsi barnas følelse av lykke og suksess.

Barn er ikke født empatisk. Det er en lært atferd.

«Empati fremmer vennlighet, prososial atferd og moralsk mot, og det er en effektiv motgift mot mobbing, aggresjon, fordommer og rasisme.»– Dr. Michele Borba, psykolog og foreldreveileder.

5. Klemmer

Det er et ordtak av Virginia Satir, en respektert familieterapeut, som sier «Vi trenger fire klemmer om dagen for overlevelse. Vi trenger åtte klemmer om dagen for vedlikehold. Vi trenger tolv klemmer om dagen for vekst. «

Klemmer utløser frigjøring av oksytocin, også kjent som kjærlighetshormonet. Dette følsomme hormonet har mange viktige effekter på kroppene våre. En av dem er vekststimulering.

fysisk nærhet

Alle barn trenger fysisk nærhet. Foto: Pixabay

Studier viser at klemmer øyeblikkelig kan øke nivået av oksytocin.

6. Lekne foreldre

Barn sier ikke, «Jeg hadde en tøff dag, kan vi snakke?» De sier, «Vil du leke med meg?» – Lawrence Cohen.

Vi reserverer ikke mye plass i våre liv for moro og spill lenger. Våre dager er fylt av stress, forpliktelser og hardt arbeid, og uten å innse det, er vi mer frakoblet fra barna enn noensinne. Spill og lek er den beste måten barna skaper bånd til deg, vi må leke med barna våre.

Ta deg tid til å legge bort telefonen og innse at barna våre trenger deg til å leke. Det høres dumt ut, men alle de morsomme kattevideoene og velsmakende oppskriftene på Facebook og Instagram vil fortsatt være der år senere; våre barn vil ikke.

7. Tidsgrenser på skjermbruk

«For at hjernens neurale nettverk skal utvikle seg normalt i den kritiske perioden, trenger et barn spesifikke stimulanser fra utemiljøet. Dette er regler som har utviklet seg gjennom århundrer med menneskelig evolusjon, men ikke overraskende – disse essensielle stimuliene finnes ikke på dagens tavleskjermer. Når et ungt barn bruker for mye tid foran en skjerm og ikke får nok nødvendige stimuli fra den virkelige verden, blir utviklingen hindret «- Dr. Liraz Margalit

8. Opplevelser, ikke ting

«Barn krever mindre ting og langt mer meningsfylte erfaringer. Når de vokser opp, er det ikke ting i livet de kommer til å huske, det er den tiden du satt i båt med mamma og pappa på sjøen, eller at sandslottet dere bygget på stranden.

regulerte barn

Man kan ikke kjøpe seg regulerte barn. Foto: Pixabay

De beste livserfaringene koster lite eller ingenting, som en piknik i parken, blåse bobler i bakgården, lage kritttegninger på fortauet, eller spille fotball, men de har alle en ting til felles: man gjør dem sammen. Det barna virkelig vil ha i livet, er kvalitetstid med foreldrene sine.» – Sally White, forfatter

9. Les bøker med barna

«En av de viktigste tingene foreldrene kan gjøre, utover å holde barna sunne og trygge, er å lese med dem. Det betyr at de starter når de er nyfødte og ikke engang i stand til å snakke og fortsetter godt utover årene de kan lese av seg selv. Studier etter studier viser at tidlig lesing med barn hjelper dem å lære å snakke, samhandle, knytte seg til foreldrene og lese tidlig selv, og lese med barn som allerede vet hvordan de skal lese, hjelper dem å føle seg nær omsorgpersonene, forstå verden rundt dem og bli empatiske verdensborgere. « – Amy Joyce, foreldreforfatter

Disse tipsene til hva du bør prioritere i oppdragelsen er skrevet av Lauren Tamm og publisert på TheMilitaryWifeandMom.com.

Kjenner du foreldre som kunne ha nytte av denne artikkelen? Vennligst DEL på Facebook for å gjøre dem oppmerksom!

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com