Hjem Kjendisnytt Greta (16) med syrlig bemerkning til verdens ledere – hylles av Bono

Greta (16) med syrlig bemerkning til verdens ledere – hylles av Bono

I disse dager samles verdens ledere i Davos, i World Economic Forum, for å diskutere blant annet verdens utfordringer i forhold til klima og økonomi generelt. En av de inviterte talerne var den svenske klimaaktivisten Greta Thunberg, som holdt en appell som fikk selveste Bono fra U2 til å reagere.

– Enkelte sier at klimakrisen er noe vi alle er skyld i, men det er ikke sant, sier Greta Thunberg i sin tale.

Sin unge alder til tross, Greta er kun 16 år, har hun allerede vist pondus i klimasammenheng – både i hjemlandet Sverige og verden ellers. I fjor streiket hun utenfor den svenske Riksdagen i Stockholm for å rette søkelyset på klimakrisen, og hun har gjestet Skavlan for å snakke om det samme.

Holdt tale for verdens ledere

Dette har gjort at hun ble invitert til Davos for å holde en tale for verdens ledere, men det var også mange andre kjente personligheter til stede. Som tidligere nevnt var vokalisten i U2, Bono, til stede, diplomaten Christiania Figueres og Black Eyed Peace-artisten Will.i.am.

LES OGSÅ: Greta (16) delte ut pris for årets leder på den svenske idrettsgallen – talen hennes fikk hele salen til å le

Bono hyller den svenske 16-åringen.

– Enkelte sier at klimakrisen er noe vi alle er skyld i, men det er ikke sant. Hvis alle er skyldige er det ingen til å bære ansvaret. Og noen er ansvarlig. Noen mennesker, bedrifter og fremfor alt beslutningstakere har visst hvilke vurderinger de har gjort og hva de har ofret for å fortsette å tjene usannsynlig mye penger, fortsetter hun, og avslutter med;

–  Og jeg tror mange av dere som er her i dag tilhører denne gruppen.

Først ble det helt stille i salen – som om den måtte tenke seg om – før applausen bryter løs. Og blant de ivrigste finner man Bono.

Greta er en modig pike som tør å stå frem for sin sak, og kanskje er det det som skal til? At ungdommen griper tak i klimaproblematikken – for det er tross alt dem som skal arve jorden og leve videre på den, når alle vi andre er borte. Del og lik artikkelen hvis du er enig.

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com