in

Greta (16) med syrlig bemerkning til verdens ledere – hylles av Bono

I disse dager samles verdens ledere i Davos, i World Economic Forum, for å diskutere blant annet verdens utfordringer i forhold til klima og økonomi generelt. En av de inviterte talerne var den svenske klimaaktivisten Greta Thunberg, som holdt en appell som fikk selveste Bono fra U2 til å reagere.

– Enkelte sier at klimakrisen er noe vi alle er skyld i, men det er ikke sant, sier Greta Thunberg i sin tale.

Sin unge alder til tross, Greta er kun 16 år, har hun allerede vist pondus i klimasammenheng – både i hjemlandet Sverige og verden ellers. I fjor streiket hun utenfor den svenske Riksdagen i Stockholm for å rette søkelyset på klimakrisen, og hun har gjestet Skavlan for å snakke om det samme.


 

View this post on Instagram

 

Now I’m on my way home from Katowice and COP24. Thank you @unfccc for inviting me. Now we travel through the night, so I’ll hopefully be in time for the climate strike in Malmö tomorrow morning at 8 am. #klimatstrejk #climatestrike #fridaysforfuture #cop24 #schoolstrike4climate

A post shared by Greta Thunberg (@gretathunberg) on

Holdt tale for verdens ledere

Dette har gjort at hun ble invitert til Davos for å holde en tale for verdens ledere, men det var også mange andre kjente personligheter til stede. Som tidligere nevnt var vokalisten i U2, Bono, til stede, diplomaten Christiania Figueres og Black Eyed Peace-artisten Will.i.am.

LES OGSÅ: Greta (16) delte ut pris for årets leder på den svenske idrettsgallen – talen hennes fikk hele salen til å le

LIK SOSIALNYTT PÅ FACEBOOK
Bono hyller den svenske 16-åringen.

– Enkelte sier at klimakrisen er noe vi alle er skyld i, men det er ikke sant. Hvis alle er skyldige er det ingen til å bære ansvaret. Og noen er ansvarlig. Noen mennesker, bedrifter og fremfor alt beslutningstakere har visst hvilke vurderinger de har gjort og hva de har ofret for å fortsette å tjene usannsynlig mye penger, fortsetter hun, og avslutter med;

–  Og jeg tror mange av dere som er her i dag tilhører denne gruppen.

Først ble det helt stille i salen – som om den måtte tenke seg om – før applausen bryter løs. Og blant de ivrigste finner man Bono.

Greta er en modig pike som tør å stå frem for sin sak, og kanskje er det det som skal til? At ungdommen griper tak i klimaproblematikken – for det er tross alt dem som skal arve jorden og leve videre på den, når alle vi andre er borte. Del og lik artikkelen hvis du er enig.

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Aksel Lund Svindal bekrefter at han legger opp : «Det føles litt surrealistisk»

Jakob (2) skulle bare hente ned kosekaninen sin. Nå advarer foreldrene