torsdag, februar 20, 2020
Kjendisnytt Greta Thunberg får egen TV-serie

Greta Thunberg får egen TV-serie

-

Den 17 år gamle svenske klimaaktivisten Greta Thunberg får nå sin helt egne TV-serie på britiske BBC. Serien skal følge Greta på hennes reiser rundt i verden, og vise henne fra en personlig side.

«Dette er en unik mulighet å få en innsikt i hvordan det er å være et av de mest kjente ansiktene på planeten», sier produsent Rob Lidell i en uttalelse, i følge Aftonbladet.

TV-kameraene skal følge den unge klimaaktivisten når hun reiser jorden rundt i sin misjon for å spre kunnskap om klimaforandringene. Vi skal få følge med Greta mens hun treffer verdensledere, når hun skriver taler og i det hele tatt se hvordan hun lever livet sitt i rampelyset.

Ifølge BBC, skal vi også få se en mer personlig side av Greta.

En av planetens mest kjente ansikter

«Klimautfordringene er kanskje vår tids viktigste spørsmål, og derfor kjennes det helt riktig å skape en serie som utforsker fakta og vitenskapen bak dette kompliserte emnet», sier produsenten Rob Liddell.

«Å kunne gjøre det med Greta er et ekstraordinært privilegium og en sjanse til å få innsikt i hvordan det er å være et globalt ikon og en av planetens mest kjente ansikter», sier han videre.

Det er foreløpig ikke bestemt når serien kommer på TV.

Årets person

I desember, ble Greta Thunberg kåret til Årets person av Time Magazine. Hun ble med det den yngste personen som noen gang har fått denne prestisjefylte utmerkelsen.

«Der andre smiler for løse opp stemningen, visner Thunberg. Der andre snakker om håp, gjentar Thunberg det uangripelige i vitenskapen: Hav vil stige. Byer vil oversvømmes. Millioner av mennesker vil lide», skrev Times i sin begrunnelse.

«Hun misliker store folkemengder, ignorerer småprat, snakker direkte og i ukompliserte setninger. Hun blir ikke smigret eller distrahert. Hun blir ikke imponert av andre personers kjendisstatus – eller i sin egen økte kjendisstatus», skrev magasinet videre.

Neste artikkelNeste
Scroll ned

Med hjelp av to epler lærte denne læreren elevene sine noe om mobbing

Mobbing er et stort problem som vi dessverre ikke har klart å få bukt med i Norges land. Vi vet at rundt 63.000 barn...

Martin fikk sjokk da han oppdaget hvor stor skade snusen hadde gjort – ønsker å advare andre

47-år gamle Martin Sandqvist fikk sjokk da Nittedal tannklinikk avdekket store skader i munnen hans. Martin har brukt snust hver eneste dag de siste 30...

Brukte mobil mens han kjørte og tok livet av tre barn – Nå ønsker familien at du skal se videoen

Alt for mange mennesker bruker mobiltelefonen mens de kjører. Og alt for mange må betale med livet sitt som følge av dette. Visste du at...