in

Greta Thunberg fortalte om diagnosen hos Skavlan: «Om jeg ikke hadde hatt Asperger og vært så rar, så…»

Miljøaktivisten Greta Thunberg ble for alvor kjent da hun i fjor valgte å streike og skulke skolen for klimasaken. Hun satte seg foran Riksdagen hvor hun holdt et skilt som sa «skolestreik for klimaet.» Nå har hun snakket ut om diagnosen sin. 

Den 16-år gamle svenske jenta har fått anerkjennelse over hele verden for sitt engasjement. I desember 2018 fikk verden virkelig opp øynene for den svenske jenta da hun deltok på en internasjonal konferanse om klimaendringene. På konferansen som ble holdt i Polen, sa hun blant annet, i følge CNN:

Jeg bryr meg ikke om å være populær. Jeg bryr meg om klimaet, rettferdighet og planeten vår.

Og 16-åringen blir hørt. Nå skal hun snart tale på FNs klimatoppmøte i Davos.

Snakket ut om diagnosen

Greta Thunberg er ikke bare ekstraordinær på grunn av sitt kanskje noe uvanlige engasjement for en 16-åring, hun har også diagnosen Asperger syndrom. Dette var tema da hun besøkte Skavland forrige helg.

Under intervjuet ble hun spurt av Skavland om hvordan diagnosen har påvirket eller spilt inn på hennes engasjement og interesse for klimaet. Gretas svar har fått tusenvis av mennesker til å dra på smilebåndet.

Jeg tror det har påvirket alt. For om jeg ikke hadde hatt Aspberger’s og vært så rar, så hadde jeg holdt på med det sosiale spillet som det virker som om alle andre er så glad i, svarte hun.

 

View this post on Instagram

 

Imorgon är jag gäst hos @skavlantvshow i SVT1 kl 21.

A post shared by Greta Thunberg (@gretathunberg) on

Videre forklarte hun at mennesker med Aspberger ofte ser ting svart-hvitt. Noe som er en fordel når det kommer til klimaspørsmålet.

«Løsningen er så enkel at en 5-åring kan forstå det. Vi må stoppe utslippene. Det er svart-hvitt», forklarte hun til Skavlan.

Nedenfor kan du se et klipp fra intervjuet med Skavland. For en klok 16-åring! Nå sprer vi ordene hennes. Spørsmålet om klimaet er svart-hvitt! Vi må stoppe utslippene! 

Trykk på deleknappen og spre ordene til Greta!

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

I dag fyller Prinsesse Ingrid Alexandra 15 år – se de herlige bildene

John reddet fire hjorter fra å drukne i isvann – nå kan han bli bøtelagt