Forsiden Kjendisnytt Greta Thunberg fortalte om diagnosen hos Skavlan: "Om jeg ikke hadde hatt...

Greta Thunberg fortalte om diagnosen hos Skavlan: «Om jeg ikke hadde hatt Asperger og vært så rar, så…»

Miljøaktivisten Greta Thunberg ble for alvor kjent da hun i fjor valgte å streike og skulke skolen for klimasaken. Hun satte seg foran Riksdagen hvor hun holdt et skilt som sa «skolestreik for klimaet.» Nå har hun snakket ut om diagnosen sin. 

Den 16-år gamle svenske jenta har fått anerkjennelse over hele verden for sitt engasjement. I desember 2018 fikk verden virkelig opp øynene for den svenske jenta da hun deltok på en internasjonal konferanse om klimaendringene. På konferansen som ble holdt i Polen, sa hun blant annet, i følge CNN:

Jeg bryr meg ikke om å være populær. Jeg bryr meg om klimaet, rettferdighet og planeten vår.

Reklame

Og 16-åringen blir hørt. Nå skal hun snart tale på FNs klimatoppmøte i Davos.

Snakket ut om diagnosen

Greta Thunberg er ikke bare ekstraordinær på grunn av sitt kanskje noe uvanlige engasjement for en 16-åring, hun har også diagnosen Asperger syndrom. Dette var tema da hun besøkte Skavland forrige helg.

Under intervjuet ble hun spurt av Skavland om hvordan diagnosen har påvirket eller spilt inn på hennes engasjement og interesse for klimaet. Gretas svar har fått tusenvis av mennesker til å dra på smilebåndet.

Jeg tror det har påvirket alt. For om jeg ikke hadde hatt Aspberger’s og vært så rar, så hadde jeg holdt på med det sosiale spillet som det virker som om alle andre er så glad i, svarte hun.

 

View this post on Instagram

 

Imorgon är jag gäst hos @skavlantvshow i SVT1 kl 21.

A post shared by Greta Thunberg (@gretathunberg) on

Videre forklarte hun at mennesker med Aspberger ofte ser ting svart-hvitt. Noe som er en fordel når det kommer til klimaspørsmålet.

LES OGSÅ
Mette-Marit fyller 46 - disse bildene av kronprinsessen får stor oppmerksomhet

«Løsningen er så enkel at en 5-åring kan forstå det. Vi må stoppe utslippene. Det er svart-hvitt», forklarte hun til Skavlan.

Nedenfor kan du se et klipp fra intervjuet med Skavland. For en klok 16-åring! Nå sprer vi ordene hennes. Spørsmålet om klimaet er svart-hvitt! Vi må stoppe utslippene! 

Trykk på deleknappen og spre ordene til Greta!

SE OGSÅ:

Mest lest nå

Truls og Eyvind har delt et bilde som får tusenvis til å le!

Til høsten er det klart for en ny sesong med "Truls ala Hellstrøm". Men de to kompisene har ikke glemt hverandre i løpet av...

Da Tony måtte flytte inn på pleiehjemmet måtte han etterlate katten sin hjemme. Men så fikk en snill nabo en plan

Da Tony fikk slag og måtte flytte på pleiehjem, var det ikke lett å si farvel til det livet han var vant til å...

Den 72-år gamle kvinnen ønsket seg en gammel og uønsket hund – se hvem hun endte opp med

Ikke alle hunder er like heldige her i livet. Heldigvis er de fleste så heldige at de finner nye eiere allerede fra fødselen av,...

Lars Monsen med utradisjonell metode da han sjekket opp Trine Rein

At Lars Monsen er en tøffing er det ingen tvil om, noe vi alle har vært vitne til utallige ganger på tv. Enten han krysser...

Bildet av den fire år gamle jenta i rullestol går viralt. Kan du se hvorfor?

Fire år gamle Maren Anderson sitter i rullestol. Det har hun gjort hele livet. En dag var Maren ute og handlet med foreldrene sine,...

Populært på Sosialnytt nå

Historier fra livet

MER POPULÆRT