torsdag, august 13, 2020

Grete Roede (80) er død

Mest lest nå

«Hele Norges slankedronning» sovnet stille inn med familien rundt seg lørdag formiddag. 

Familien opplyser NTB om dødsfallet, skriver Dagbladet.

Lis Pedersen som er sjef i Grete Roede AS forteller til Dagbladet bedriften er i stor sorg.


– Det er klart at vi i Roede synes dette en uendelig trist dag. Dette er jo Gretes livsverk vi er så alle heldige å få jobbe med. Det store arbeidet hun la ned og gjorde for 40 år siden har jo først hun og vi jobbet med å fornye hele veien sånn at vi fortsatt har en sterk posisjon. Det kommer selvfølgelig til å være et stort savn etter Grete, sier hun til avisen.

Livmorhalskreft 

Roede som ble født 21. januar og 1939 har hjulpet utallige nordmenn med vekten og har blant annet blitt hedret med med Kongens fortjenestemedalje i gull. I 2000 fikk hun også prisen Nasjonalforeningens folkehelsepris.

TV 2 skriver at Roede har hatt livmorhalskreft i lengre tid. Hun skal ha vært i god form helt til det siste, men fikk etterhvert spredning av kreften.

Grete Roede har hatt kreft flere ganger. For tolv år siden fikk hun hudkreft da hun oppdaget en kvise på kinnet som ikke ville gro. Den gang var det snakk om basalcellekreft som er en av de mest utbredte formene for kreft. Etter en lengre periode med behandlinger ble hun friskmeldt.

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Da årets sommerferie var over, og Grete Roede skulle dra hjem fra hytta i Vansjø i Østfold der hun år etter år har funnet roen, slo det henne: «Jeg kommer vel ikke hit mer». Sånn tenker hun hele tiden. – Men vet du hva, nå er jeg bare glad for at denne dagen er som den er. Jeg velger å leve. Grete Roede pusler rundt i leiligheten sin på Høvik i Bærum. Vel vitende om at kreften herjer uhemmet i kroppen hennes og at dagene snart er talte. Hun har valgt å avslutte all behandling. – Vil du si at du har tatt valget om å dø? – Valg og valg, de kan ikke tilby meg noe. Tekst: Trine Høklie Jonassen @trijon / Foto: Jørn H. Moen @jornh.moen Les hele intervjuet med Grete Roede i helgas Magasinet eller på DB+. #dbmagasinet #greteroede

Et innlegg delt av Dagbladet Magasinet (@dbmagasinet)

I 2016 ble hun imidlertid diagnostisert med kreft i eggstokkene som ble behandlet med cellegift. Etter noen måneder hvor det så ut til hun ville bli frisk igjen ble hun på ny rammet av sykdommen.

I september kunne Roede fortelle til Dagbladet at hun hadde stoppet all behandling fordi hun ble så redusert og dårlig av cellegiften.

– Det er ikke sånn jeg vil leve den tiden jeg har igjen. Jeg vil heller ha igjen litt mindre tid, og heller prøve å ha det litt ålreit, sa hun til Dagbladet da.

Grete Roede ble 80 år. Hun etterlater seg seks barn og ni barnebarn.

Hvil i fred.

130,381FansLik
1,537FølgereFølg

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter