Hjem Dyr Gris ble låst inne i en mørk låve for 10 år siden – Når vi ser hvordan hun har det nå kommer tårene
Dyr

Gris ble låst inne i en mørk låve for 10 år siden – Når vi ser hvordan hun har det nå kommer tårene

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Princess er en lykkelig liten 14 år gammel gris som nå bor på Arthur’s Acres Sanctuary. Men det var ikke alltid slik.

Hun ble sperret inne på en gård i 10 lange år, hvor hun ble låst inne i en mørk låve og tvunget til å avle opp flere griser. Det forteller The Animal Channel.

Det er flere grunner til å gi griser tilgang til utearealer:

  • Atferd: Gjennom tilgang til utearealer kan griser utføre naturlig atferd, som graving og utforskning.
  • Sosial interaksjon: Utearealer gir griser mulighet til sosial interaksjon i et mindre begrenset miljø.
  • Helse: Utendørs tilgang kan redusere stress, som igjen kan redusere risikoen for visse sykdommer. I tillegg kan fysisk aktivitet utendørs bidra til bedre muskel- og skjeletthelse.
  • Velferd: Generelt kan tilgang til utearealer forbedre den generelle velferden til griser.

Men Princess fikk ikke gå ut. Aldri. Lokale dyreorganisasjoner prøvde hardt i flere år for å overtale grisens eier til å utlevere henne. Eieren var veldig bestemt, men endte heldigvis opp med å gi seg etter mange år.

– Jeg husker første gang jeg så denne vakre grisen. Hun var i den samme mørke låven som vi reddet henne fra, skriver Caitlin Cimini fra Rancho Relaxo på Instagram.

Menneskene som jobber i organisasjonen som reddet henne vil for alltid huske dagen da grisen endelig kom til sitt nye hjem.

– Hun hadde aldri vært ute. Hun hadde aldri fått noe navn. Hun hadde aldri fått noe godt. Hun hadde aldri blitt elsket. Da hun ble lastet inn i bilen vår, var ansiktsuttrykket hennes tydelig for meg – forvirring. Det var uvirkelig for meg å se henne forlate det stedet, skriver Caitlin.

Drømmehjemmet

Princess hadde flere kull med smågriser, men den eneste overlevende var Pistachio. Hun fikk et nytt hjem med Caitlin, mens Princess ble med Todd på gården Arthur’s Acres. Og der har hun virkelig kommet til drømmegården. Den drives nemlig av en organisasjon som jobber for å redde neglisjerte griser. Ukentlig publiserer de oppdateringer på Instagram om hvordan det går med grisene.

I videoen under kan du se øyeblikket da Princess endelig kom til sitt nye hjem og det er umulig å holde tårene tilbake! Trykk gjerne på deleknappen om du også ble rørt!

[mashvideo]

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Om Sosialnytt

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg


Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com