torsdag, oktober 1, 2020

Grizzlybjørnen krysser veien med ungene sine – et skue man ikke ofte får se

Mest lest nå

Hendelsen fant sted i juni i år ved Grand Teton National Park i Wyoming i USA. Grizzlymammaen hadde lenge prøvd å krysse den trafikkerte veien, da noen forbipasserende bestemte seg for å ta affære.

Bjørnemoren og hennes fire bjørnunger stod lenge ved veien og prøvde flere ganger å komme over. Men det gikk ikke så bra. Bilene suste forbi i stor fart, og moren måtte gang på gang trekke seg unna. Noen forbipasserende la merke til hvordan bjørnemoren strevde. De stoppet bilen og bestemte seg for å ringe til viltnemda som hadde ansvaret for parken.

To ansatte kom raskt til stedet. De stengte av trafikken slik at bjørnefamilien skulle få komme over.


Ser seg godt for

Moren ble først stående en stund. Hun måtte forsikre seg om at bilene faktisk hadde stoppet. Forsiktig gikk hun frem til veikanten. Mange hadde gått ut av bilene sine og stod og filmet hendelsen. Bjørnemoren så seg først til venstre, så til høyre, for å forsikre seg om at kysten var klar.

Så tuslet moren og de fire ungene hennes forsiktig over veien. Moren ser forskremt på alle menneskene som står og filmer henne.

Her krysser grizzlyene veien.

Til slutt kommer de fem bjørnene trygt over veien, til stor jubel fra publikum. Da begynner moren å løpe. Ungene følger etter. Snart har de alle forsvunnet inn i skogen.

Nesten utryddet

I begynnelsen av det 20. århundre, var grizzlybjørnene nesten utryddet i USA. De var et populært mål for snikskyttere. I 1960, regnet man med at det bare var 600 til 800 hundre ville grizzlybjørner igjen.

I 1975 ble grizzlybjørnen fredet, og i dag har antallet vokst til et sted mellom 1.400 og 1.700 i hele USA.

Her kan du se den fantastiske videoen av bjørnefamilien som krysser veien:

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter