Hjem Nyheter Grusom barnehagedrap ryster rettssalen: Jurymedlemmer i tårer over videoopptak

Grusom barnehagedrap ryster rettssalen: Jurymedlemmer i tårer over videoopptak

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Onsdag ble Kate Roughley dømt til 14 års fengsel i Manchester Crown Court for sin rolle i dødsfallet til Genevieve «Gigi» Meehan. Hendelsen, som fant sted i barnehagen Tiny Toes i Stockport den 9. mai 2022, rystet både rettssalen og de som har fulgt saken.

NB: Vi advarer mot sterke inntrykk.

Genevieve, også kalt «Gigi», ble kvalt til døde etter å ha blitt bundet fast med ansiktet først til en sakkosekk i over 90 minutter. Påtalemyndighetene forklarte at hun døde av kvelning som følge av «patofysiologisk stress».

Kate Roughley, som hadde jobbet i barnehagen i 17 år, ignorerte jentas skrik i hele én time og 37 minutter før hun oppdaget at Gigi var blitt blå i ansiktet og ikke reagerte.

«Dødsfallet kunne absolutt vært unngått,» uttalte dommeren under rettssaken.

Jurymedlemmer i tårer

Under rettssaken ble en overvåkingsvideo fra barnehagen vist. Videoen viste at Roughley ikke reagerte på jentas skrik. Flere jurymedlemmer gråt da de så opptakene.

Kate Roughley
Kate Roughley ble dømt til 14 års fengsel.

«Jeg er sikker på at alle i denne rettssalen som så opptakene, ønsket at du skulle ta henne opp og fjerne henne fra faren du hadde satt henne i, vel vitende om at du ikke gjorde det,» sa dommeren.

Lille Genevieve «Gigi» Meehan ble kvalt i barnehagen. Foto: Privat

Videoopptakene viste også hvordan Roughley oppførte seg fiendtlig overfor babyen i dagene før hennes død. Hun ble blant annet hørt si:

«Du må slutte å sutre» og «Genevieve, hvis vi hadde en sjanse til å bli venner, ødela du den nå. Du driver meg til vanvidd.»

Nektet skyld Roughley hevdet i retten at hun hadde lagt Genevieve på siden den dagen hun døde, og at ansiktet hennes alltid var synlig. Hun sa også at hun ikke var bekymret for barnets velvære, og at dødsfallet var en «forferdelig og uungåelig» ulykke, ikke et resultat av en ulovlig handling. Dommeren var helt uenig i dette.

Foreldrenes hjerteskjærende uttalelse

Genevieves foreldre fortalte i en uttalelse lest opp av aktor at familien deres har blitt ødelagt etter drapet.

«Min kjærlighet til Genevieve kan ikke beskrives med ord. Jeg opplever at siden hun ble så grusomt tatt fra meg, er ord rett og slett utilstrekkelige. Ingenting kan reflektere grusomheten i hennes død eller livet jeg nå lever,» sa mora, Katie Meehan.

I en uttalelse fra familien, referert til i Manchester Evening News sier familien videre:

«Genevieve var ikke bare en baby, hun var en person. Hun elsket å le, å spille på tamburinen sin, å spise spagetti bolognese og å være sammen med storesøsteren sin. Hun var snill, kjærlig, selvstendig og rampete. Hun var fascinert av verden og alt i den. Hun tok imot hver dag med åpne armer. Hun elsket livet, og vi elsket henne umiddelbart.

Vi ble forbløffet hver dag over å se henne vokse og utvikle seg. Hun var en så sterk person, lys og talentfull. Å være i hennes nærvær var en stor glede.

Vi vil aldri akseptere grusomheten i at livet hennes ble tatt fra henne. At vi ikke får høre henne si sine første ord eller se henne vokse opp, er umulig å forstå. Genevieve kunne ha gjort hva som helst hun ville. Hun hadde hele livet foran seg og ble elsket så høyt av familien sin.

Vår vakre datter fortjener å bli husket for den fantastiske personen hun var, ikke for måten hun døde på. Hun fortjener å ha en arv slik at hennes liv kan inspirere andre. Som familie vil vi jobbe utrettelig for å sikre at hun får den arven hun fortjener.»

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com