Dyreorganisasjonen PETA slår alarm om hvordan dyr behandles i Egypt. Det er da snakk om spesielt kameler og hester som brukes til å frakte turister.

NB: Vi advarer om sterke bilder i artikkelen.

PETA har publisert en video som dokumenterer hvordan dyrene behandles. De ønsker med dette å rette fokus på dyrene i Egypt, og få til et forbud mot dyr som transportmiddel for turister.

«Vi oppfordrer den egyptiske turistministeren til å erstatte dyrene med moderne transportmidler, slik at turister kan ta del i landets rike historie uten at dyr skal lide», sier Elisa Allen fra PETA til britiske Metro.

Bildene og videoen som er offentliggjort av PETA viser dyr som mishandles og fremstår som svært underernært.

Slag med pinner

PETA beskriver mishandlingen på sine nettsider. De forsøker også å henvende seg direkte til turistene. Dersom turister slutter å betale for å bruke dyrene som fremkomstmiddel, ville en endring ha presset seg frem.

«På det beryktede Birqash Camel Market, som leverer kameler til noen av turistplassene, blir dyrene slått med pinner. Turister som velger å ri på ett av disse dyrene er direkte ansvarlig for smerten og elendigheten», skriver PETA.

Dyr som ikke vil, skal… Foto: Peta Asia

En talsperson for PETA forteller ifølge Metro om de grusomme forholdene dyrene lever under.

LES OGSÅ
Matadorens handling får dyreorganisasjoner til å rase: "Grusomt og perverst"

«Videoen viser hvordan en hest som har kollapset i Giza blir slått og tvunget til å dra en vogn. Hun har flere alvorlige skader etter fallet, men de fortsatte å slå henne til hun reiste seg igjen. Mange av hestene som brukes til turister i Giza og Luxor har smertefulle, blodige sår og tvinges til å stå i den steikende solen mens de venter på neste betalende kunde. Uten mat, vann eller skygge.»

Sårene til dyrene er smertefulle. Foto: Peta Asia

Nå viderebringer vi oppfordringen til PETA. Dere som besøker Egypt eller andre land som bruker dyr som transportmiddel til turister, slutt å bruk dem! Se i det minste til at dyrene du betaler for å ri på, har det bra. Om ikke er du direkte med å sponse denne næringen.

Del gjerne videre med venner og familie. Nedenfor kan du se den omtalte videoen til PETA.