For seks år siden måtte Gry Hege amputere armer og bein. Men hun får stadige avslag på søknad om handikap-parkering.
Det var for seks år siden at Gry Hege opplevde et helsemareritt. En lungebetennelse gikk i blodet. Kombinasjonen av blodforgiftning og streptokokkinfeksjon gjrde at legene må amputere armer og bein.
Nå lever hun med proteser og opplever naturlig nok flere hverdagslige utfordringer. Som for eksempel å komme seg inn og ut av bilen.
– Jeg kommer meg ikke inn og ut av bilen uten at jeg får åpnet bildøren helt. Jeg kan ikke smyge meg ut! Jeg har ikke bevegelse i ankelen og må kunne svinge meg ut av bilen og sette beina ned, forklarer Henriksen til VG.
Allikevel får hun ikke innvilget søknad om handikapp-parkering.
I et innlegg på Facebook forteller hun om den absurde situasjonen.
– Jeg har nok en gang fått avslag på HC-parkerings kort fra Bymiljøetaten I oslo kommune. Etter en knallhard og smertefull opptrening gjennom mange år kan jeg nå gå altfor godt. Men et av hovedargumentene mine er jo at jeg trenger den ekstra bredden for å komme meg inn og ut av bilen. Men det synes visst ikke etaten er et problem, skriver Gry Hege.
Videre deler hun begrunnelsen hun har fått fra Bymiljøetaten. De svarer henne:
«Dersom det er vanskelig ved et apotek, en butikk eller ett bestemt kjøpesenter, kan man velge et annet hvor parkeringssituasjonen er bedre. I utgangspunktet er det også mulig å legge handlerunden til en tid på døgnet hvor det er mindre trafikk, og dermed også lettere å parkere nær bestemmelsesstedet»
Avslaget får en rekke personer til å reagere, og for hovedpersonen selv virker det hele meningsløst.
– Dette er den samme ordlyden jeg fikk på mitt første avslag for 4 år siden og jeg er rystet at de har fått holde på slik, forteller Gry Hege.
Diskriminerende
Gry Hege poengterer videre at det hele er diskriminerende.
– Jeg kan jo like fullt bli parkert inne (ettersom jeg ikke kommer inn i bilen ved normal avstand mellom bilene), om jeg ikke kjører til enden av parkeringsplassen, hvor jeg ikke kan få noen ved siden av meg. Det er sikkert populært om jeg skal på kundemøter i ingeniørjobben, skriver Gry Hege og fortsetter:
– For SERIØST – er det ikke diskriminerende at jeg som har stive proteser på beina ikke kan handle, gå på kafe med venner eller gjøre andre ting som både du som leser dette og de ansatte i bymiljøetaten tar som en selvfølge, hvor og når jeg vil? Skal jeg avbryte jobben eller handle seint på kvelden, kanskje kjøre et sted langt avgårde??
Nå ønsker Gry Hege mest mulig fokus på saken slik at den kan belyses offentlig og kanskje være til hjelp for andre som er i en lignende situasjon.
– TV 2 hjelper deg er på saken. Men jeg vil ha dette i offentligheten slik at det kan hjelpe andre i min situasjon som ikke er sterke nok til å kjempe for seg selv.
Forrige gang fikk jeg innvilget parkeringskort etter andre klage med et brev fra sjefen om at jeg trengte å parkere nærme døra i tillegg til dokumentasjon som beviste hvor jeg var når. Sånt liker jeg ikke å sende inn, så denne gangen går jeg offentlig på vegne av oss som trenger det. Og jeg gir meg ikke før de lover å endre den diskriminerende ordlyden i det de sender ut, avslutter hun innlegget med.
En helt absurd situasjon! Nå hjelper vi Gry Hege med å dele denne saken. Trykk gjerne på deleknappen og spre den videre du også!