lørdag, juni 12, 2021

Guldvog: Tror vi kan ha et ganske åpent samfunn allerede fra tidlig i juli

Mest lest nå

Helsedirektoratet har allerede levert den første versjonen av koronasertifikatet til regjeringen. Og innen juli ser helsedirektør Bjørn Guldvog for seg å ha på plass et fullverdig koronasertifikat som kan brukes til reiser på tvers av EU-land.

– Det vil nok være en periode hvor de uvaksinerte vil være omfattet av flere smitteverntiltak enn de vaksinerte. Fullvaksinerte vil for eksempel ha unntak fra smittekarantene, sier helsedirektør Bjørn Guldvog til Dagbladet.


Ifølge vaksineplanen til Folkehelseinstituttet skal alt helsepersonell, alle over 65 år og alle over 18 år med underliggende sykdommer ha fått tilbud om koronavaksine innen midten av mai.

Deretter ser regjeringen for seg å iverksette andre trinn av den nasjonale gjenåpningsplanen.

– Jeg tror at det blir en veldig fin sommer i Norge og at vi kan ha et ganske åpent samfunn allerede fra tidlig i juli. Naturligvis vil det fortsatt være noen begrensninger for hvor mange som kan delta på arrangementer, samt at jeg er usikker på når vi kan ankomme Norge fra utlandet uten å måtte gjennomføre innreisekarantene, men jeg er ganske optimistisk, sier Guldvog til Dagbladet.

Relatert: Erna: Gjenåpning i fire trinn – dette er planen
Relatert: Oslo: Trinn 1 i gjenåpningsplanen innføres nå

Han ser ikke bort fra at det kan komme lokale tiltaksendringer i sommerferien. At vi vil få enkelte smitteutbrudd ved arrangementer og arbeidsplasser regner han med. Men forhåpentlig vil det ikke bli så mange.

For vaksinerte personer tror Guldvog det vil være mulig å reise til Norge fra flere områder i Europa uten å måtte gå i innreisekarantene. 

Relatert: Gode nyheter fra Danmark: «Gjenåpningen har gått over all forventning»

– Men det er viktig å understreke at dette avhenger av hvordan smittesituasjonen utvikler seg både i Norge og i andre land, så jeg kan ikke være helt sikker, presiserer han.

Når myndighetene er ekstra varsomme med å tillate reising, er det fordi den store frykten er at folk kan importere virusvarianter som vaksinene ikke har like god effekt mot.

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook
.

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter