in

Gullhesten kalles «verdens vakreste hest»

Verden er et vakkert sted. Selv om man daglig kan høre om krig og elendighet, har Moder Jord så mange fantastiske skapninger som vi kan nyte. 

Dyr er noe av det vakreste på denne jord, spesielt hester. Ikke bare har de vært et nyttig redskap for mennesker gjennom generasjoner, de er også vakre å se på. Men én rase skiller seg ut ifra mengden: Akhal-Teke-hesten fra Turkmenistan.

Ifølge Bored Panda ble denne rasen oppdaget rundt år 3000-2000 f.Kr. og er sannsynligvis en av de første hesterasene på jorden. Nå eksisterer det bare noen tusen eksemplarer igjen av den majestetiske rasen. De fleste av dem i Turkmenistan og Russland.

«Gullhesten» Foto: Facebook

Denne rasen har et helt spesielt utseende som skiller seg ut med den blanke, skinnende pelsen.

Bored Panda skriver at hestens pels har en struktur som inneholder et protein som har den effekt at pelsen reflekterer lysstråler, akkurat som metall.

Sannsynligvis har Akhal-Teke-hesten denne pelsen for opprinnelig å kunne kamuflere seg i ørkenen. Det er ikke vanskelig å forstå hvorfor denne rasen ofte omtales som «hestene fra himmelen»!

Foto: Facebook

Nedenfor kan du se en video som viser en av disse hestene i aksjon. Hesten i filmen kommer fra Skottland, og er minst like vakker som hestene på bildene i denne artikkelen.

Se den majestetiske hesten i filmen nedenfor og del den videre med venner og familie slik at de også får se den utrolig vakre hesten!

LES OGSÅ: Hestene har ikke sett hverandre på over 4 år – vil de kjenner hverandre igjen?

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Mange skaffet seg husdyr under pandemien – Nå dumpes de i naturen

Han oppfyller sin døende kones siste ønske. To dager senere mister hun livet