Hjem Dyr Gunhild ble forstermor for forlatt reinkalv
Dyr

Gunhild ble forstermor for forlatt reinkalv

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Dette er femte gangen Gunhild Nerli fra Hattfjelldal har tatt på seg å flaske opp en forlatt reinkalv – inne i sitt eget hus.

Mens andre folk gjerne får seg katt eller hund, så ble det en reinkalv som kom i hus hos familien Nerli i Hattfjelldal. For fostermor Gunhild er dette femte gangen hun tar seg av en forlatt reinkalv som moren ignorerer.

– Vanligvis kommer moren tilbake, men det skjedde ikke denne gangen. Og det er begrenset hvor lenge man kan vente, sier Gunhild Nerli til avisa Helgelendingen.

Det var 30. april de fikk det nye familiemedlemmet. Og den første måneden måtte reinsdyrkalven mates hver tredje time, døgnet rundt. Da sov kalven på stuegulvet, mens matmor sov på sofaen ved siden av.

– Det er morsomt å se at jeg får det til, men det er veldig travelt. Kalven blir veldig avhengig og mest knyttet til den som fôrer den, sier Guhnild Nerli til avisa.

Gunhild Nerli har for femte gang tatt på seg oppdraget å flaske opp en forlatt reinkalv. Og det inne i sitt eget hus 🦌

Posted by Helgelendingen on Saturday, July 22, 2023

Hun kan også opplyse at den lille kalven har fått navnet Staaleke. På sørsamisk betyr det uredd og modig.

Nå har den vært hos familien i snart tre måneder, og har vokst en del. Dermed har kalven begynt å sove ute om natta. Den er også mer og mer utendørs på dagtid, men har lov å komme inn i huset.

Når kalven blir større skal han flytte sammen med de andre reinsdyra Nerli har.

Og det er ikke noe lite nøste Nerli har tatt seg av: Ifølge Store norske leksikon er nyfødte reinkalver oftest mellom tre og åtte kilo når de blir født. Reinkalvene vokser raskt og kan komme opp i en vekt på 25–50 kilo første høst. De er relativt velutviklede og i stand til å stå og gå på de lange beina i løpet av en halv times tid.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com