Hjem Kjendisnytt Gunhild Stordalen fyller 40 år – Her er 5 grunner til at vi lar oss imponere av denne damen

Gunhild Stordalen fyller 40 år – Her er 5 grunner til at vi lar oss imponere av denne damen

Del
X

I dag fyller Gunhild Stordalen 40 år. Hun har vært mye i mediene de siste årene, ofte på grunn av sykdommen og kampen hun kjemper mot den, men også på grunn av sitt engasjement for miljøet. 

I dag ønsker vi å gratulere Gunhild Stordalen og hylle henne på bursdagen med 5 punkter for hvorfor vi lar oss imponere av henne.

 

View this post on Instagram

 

🎂 I dag fyller Gunhild Stordalen 40 år! 🎉 Hipp, hipp hurra! 🇳🇴 Vi gratulerer 💚 #seoghør #gunhildstordalen #petterstordalen

A post shared by Se og Hør (@seoghoer) on

1. Åpenheten og ærligheten 

Sykdommen diffus kutan systemisk sklerose er en grusom sykdom. Den angriper både hud og indre organer. Vi har alle sett hvordan den har påvirket Gunhild Stordalen.

Men Gunhild har valgt å ikke legge lokk på situasjonen, og heller være åpen med å fortelle om sykdommen, ved å dele bilder, videoer og stille opp i intervjuer.

— Livet er uforutsigbart, og god helse er noe vi aldri kan ta for gitt. Alvorlige diagnoser stilles hver eneste dag. Men jeg tror på åpenhet, og Petter og jeg har derfor valgt å være åpne om situasjonen siden jeg ble syk, har Stordalen tidligere uttalt i en pressemelding.

Både Gunhild og Petter Stordalen har publisert flere sterke videoer på sosiale medier som viser hvordan Gunhild har hatt det gjennom behandlingene.

 

View this post on Instagram

 

Da vi skjønte at Gunhild var syk, kjøpte jeg et videokamera. Der og da visste jeg ikke hva jeg skulle bruke det til..#detstorebildet

A post shared by Petter A. Stordalen (@petterstordalen) on

2. Miljøforkjemperen 

Man skulle kanskje tro at det var lett for å bli egosentrisk i en periode av livet hvor man sliter med en alvorlig og energitappene sykdom. Men det gjelder ikke for den selverklærte miljøforkjemperen Gunhild Stordalen.

Hun har gjennom hele sykdomsperioden jobbet med å gjøre verden til et bedre sted gjennom organisasjonen EAT, som hun grunnla i 2013.

Jeg har alltid følt at jeg har hastverk. Verden står overfor enorme utfordringer, og vi kan håndtere dem, men vi har ingen tid å miste. Etter at jeg fikk en dødsdiagnose stemplet i pannen, har jeg blitt enda mer utålmodig, har hun sagt til Expressen.

3. Optimisten

Side 2 har tidligere skrevet at Gunhild har vært døden nær to ganger på grunn av sykdommen. Det finnes ingen kur mot systemisk sklerose, og Gunhild har forsøkt det meste. To hestekurer med benmargstransplantasjon og cellegiftkur med påfølgende tøff rehabilitering. Nå tåler hun ikke flere runder, men lever fremdeles i håpet.

Gjennom boken «det store bildet» ønsker hun å vise nordmenn at selv de mørkeste dagene kan være fylt med håp.

Du må tro det umulige er mulig! Den sikreste måten at alt går til helvete på, er om du gir opp. Jeg håper boken vil inspirere folk og gi dem tro på at selv på de mørkeste dagene er det håp, sier hun i følge ABC Nyheter.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Gunhild A. Stordalen (@gunhild_stordalen) on

4. Stemoren 

Gunhild Stordalen har ikke barn selv, men hun er «bonusmamma» for datteren til Petter, Emilie Stordalen. Og den oppgaven har hun tydeligvis skjøtet like godt som alt det andre hun driver med.

Emilie Stordalen har tidligere takket Gunhild for at hun har vært der for henne.

«Etter og ha bodd over 10 år under samme tak har jeg også fått oppleve en person som blir rørt, som har masse følelser, som alltid er brennende engasjert, og som har ekstremt dårlig humor. En person som faktisk kan seile i stille bris (helt vindstille tør jeg påstå at det aldri har vært), og som er ufattelig snill. En som har kjempet mange kamper, men også alltid kjempet for meg», skriver Emilie på Instagram.

5. Kjærligheten 

Gunhild har gjennom sosiale medier og intervjuer ofte lagt vekt på og fortalt hvor mye kjærlighet har å si for oss mennesker, og ikke minst for henne selv. Hun har offentlig rost ektemannen ved flere anledninger og takket han for all støtte.

«Et forhold er som en bil. Hvis du tar vare på det, blir det bare bedre med tiden», skrev Gunhild på Instagram i desember.

 

View this post on Instagram

 

A relationship is like a car. If you take care of it, it just gets better over time❤️

A post shared by Gunhild A. Stordalen (@gunhild_stordalen) on

Gratulerer så mye med 40-årsdagen Gunhild! Vi er imponert over de gode verdiene dine, ønsket om å forbedre verden og ikke minst åpenheten din. 

Nyt dagen! 

Trykk gjerne på deleknappen og send dine gratulasjoner til Gunhild du også!

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com