Hjem Historier fra livet Gunnar (80) har hjulpet andre i 30 år – se reaksjonen hans når han får hjelp til å hjelpe

Gunnar (80) har hjulpet andre i 30 år – se reaksjonen hans når han får hjelp til å hjelpe

Gunnar Torgersen sykler rundt i Oslo i timesvis hver dag. Han samler flasker å pante og fullt brukelige ting som folk kaster. Men det er ikke for sin egen del – han drar til Romania og gleder de som lever i fattigdom.

I fjor samlet Gunnar inn 70.000 kroner i pant, i tillegg fonner han stadig vekk fine ting som er fult brukbare.

– Det beste i livet for meg er å se glade barn, sier Gunnar Torgersen til TV 2.

Siden 1980-tallet har Gunnar reist til Romania to-tre ganger hvert eneste år. Med seg har han klær, sko, leker, sykler og medisinsk materiell.

Etter at Russland invaderte Ukraina i fjor vinter har han passet på å øremerke en del av tingene til ukrainske flyktinger i Romania.

Da «Alle mot 1»-programleder Thomas Engeset la merke til Gunnar laget han en videosnutt av ham som han delte på Instagram.

– Han er jo et blikkfang der han sykler rundt med den røde alpinhjelmen og leiter i søpla. Jeg tenkte: «Hva i all verden er dette for en fyr – han må jeg prate med!». Og da fortalte Gunnar meg om all tiden han bruker på å hjelpe barn i Romania, og alt han finner, sier Engseth til TV2.

Etter at følgerne til Engseth så videoen ble de så begeistret at det ble satt igang en Spleis-innsamling – der pengene skulle gå til at Gunnar kunne fortsette arbeidet sitt.

Spleisen fikk inn hele 82.400 kroner fra folk. De pengene skal Gunnar få disponere til å hjelpe innbyggere i Romania.

Gunnar ble målløs da han fikk overrakt den ekstra hjelpen. Han sier han kun er 80 år, så han er slettes ikke er ferdig med å hjelpe

– Det var godt å høre, for da kan jeg hjelpe enda flere! Jeg har ikke ord. Dette gjør meg bare mer motivert for å kunne bidra enda mer, sier Gunnar.

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com