in

Guri Solberg slutter i Sommerhytta – Den nye programlederen er avslørt

Guri Solberg
Foto: Guri Solberg / Instagram

TV2-profilen Guri Solberg har ledet en rekke store tv-show, Sommerhytta og mange andre satsinger. Nå takker hun for seg som programleder for Sommerhytta.

Den syvende sesongen av Sommerhytta nærmer seg. Men denne gangen blir det uten Guri Solberg som programleder.

I hele seks sesonger har Solberg ledet det populære programmet hvor forskjellige par konkurrerer om å bygge den fineste hytta.


Grunnen til at Solberg nå gir seg er rett og slett at hun bor i New York i disse dager, og det blir for vanskelig å kombinere reiseavstand med innspillingene av Sommerhytta som snart begynner. Fra høsten skal hun også bli nyhetsanker for hovedsendingene på TV 2.

Og nå er det klart hvem som tar over for Guri Solberg. Den nye programlederen blir Cathrine Fossum. Selv er Fossum full av lovord om jobben Guri Solberg har gjort.

– Det er en ære å få lov til å låne stafettpinnen fra Guri. Hun har gjort en utrolig god jobb, sier Fossum til TV 2 og legger til at hun gleder seg utrolig mye til jobben som nå venter henne.

– Sommerhytta er jo en stor suksess, mye takket være den dyktige gjengen som jobber med programmet – og ikke minst deltakerne. Det er kjempegøy å få lov til å bli med i gjengen, sier hun til TV 2.

Begynte i terapi

Guri Solberg har blitt en populær programleder i de norske hjem. Men det har også kostet. I fjor sommer fortalte hun om hvordan jobben kunne bli for mye.

– Det er jo mange klisjeer rundt det å bli utbrent som handler om ha jobbet masse, og så møter man veggen, sier Solberg i et stort portrettintervju med Kvinner og Klær

Hun kaller det et tretthetsbrudd. Og sier hennes tretthetsbrudd kom etter å ha vært lenge i en bransje der hun ikke helt visste hva som ble forventet av henne, eller hva som venter bak neste sving. Man blir veldig sliten av det.

For Solberg ble pandemien en mulighet til å stoppe litt opp. Hun begynte også i terapi.

– Jeg forsto at jeg kunne tillate meg selv å få hjelp, og glimtvis synes at jeg fortjente det, sier hun i intervjuet.

Nå venter altså nye utfordringer for både Solberg. Og hun er ikke i tvil om at Fossum vil fylle rollen som programleder for Sommerhytta.

– Cathrine er en stødig og dyktig dame som kommer til å lede Sommerhytta med stil. Håper hun koser seg like mye som meg blant de flinke hyttebyggerne, sier hun til TV 2.

Vi ønsker begge to masse lykke til med nye arbeidsoppgaver!

LES OGSÅ: Husker du Kjartan og Knut fra Sommerhytta? Nå forteller de om utfordringene rundt å bli homofile foreldre

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Ellevill historie fra skoleturen: Elevene fant 100.000 kroner langs turstien

De nye bildene av Lothepus tar av – Kjenner du han igjen?