Hjem Familie Gutt (3) fikk skrubbsår – måtte amputere begge beina

Gutt (3) fikk skrubbsår – måtte amputere begge beina

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Beauden Baumkirchner (3) fikk et skrubbsår på kneet da han falt på sykkel. Komplikasjonene var dramatiske. 

Tre år gamle Beauden Baumkirchner ble nylig skrevet ut fra intensivavdelingen i San Diego, skriver USA Today ifølge TV2.

Gutten fikk skrubbsår på kneet da han falt av sykkelen, og komplikasjonene var så alvorlige at treåringen har kjempet for livet i to måneder. Tilslutt måtte han amputere begge beina og to fingre. TV2 skriver at saken har fått enorm oppmerksomhet i USA.

Beaudens mor Julianna Baumkirchner sier at hun og ektemannen Brian Baumkirchner nesten har mistet oversikt over antall ganger treåringen er blitt operert etter at han falt på sykkelen og utviklet toksisk sjokksyndrom (TSS), som er en sjelden, men alvorlig tilstand. TSS skyldes giftstoffer fra streptokokk- eller stafylokokkbakterier. Tilstanden kan, som den var for Beauden, bli livstruende.

Beauden takler skadene relativt med tanke på omstendighetene, selv om han står overfor utfordringen med å tilpasse seg livet uten både ben og to fingre i overskuelig fremtid.

18 operasjoner

Siden treåringen falt på sykkelen 5. oktober, har han blitt operert minst 18 ganger.

Kort etter fallet fikk han feber og pustevansker. På grunn av infeksjonen, hadde blodtilførselen til armer og bein stanset for å sørge for nok blod til hjernen. Tilslutt måtte Beauden amputere begge beina og to fingre.

Toksinshocksyndrom (TSS) er en tilstand forårsaket av giftstoffer frigjort av streptokokk- eller stafylokokkbakterier. I Beaudens tilfelle viste TSS seg å være livstruende. I løpet av hans to måneders sykehusopphold gjennomgikk han hele 18 operasjoner på grunn av alvorligheten av tilstanden. Etter de første symptomene som oppsto etter ulykken, opplevde Beauden feber og respirasjonsvansker. Infeksjonen førte til begrensning av blodstrømmen til armene og bena hans, da kroppen omdirigerte sirkulasjonen for å prioritere blodstrømmen til hjernen. Til slutt måtte det medisinske teamet ta den vanskelige beslutningen om å amputere begge Beaudens ben og to fingre for å forhindre ytterligere komplikasjoner fra TSS.

LES OGSÅ: 5-år gammel gutt innlagt på sykehus med forgiftning. Hold barna unna disse bærene, advarer moren.

I en innsamlingsaksjon på GoFundMe har det blitt samlet inn 1,4 millioner kroner for å dekke de enorme sykehusutgiftene.

Denne generøse handlingen bidro til å lette den økonomiske byrden for Beaudens familie i en utfordrende tid. Beaudens mor, Julianna Baumkirchner, uttrykte dyp takknemlighet for den overveldende responsen, og fremhevet hvordan støtten tjente som et lysglimt i en mørk periode for dem.

Foto: privat

– Det er helt utrolig, at når du er på et mørkt sted, får du så mye lys fra folk. Det muntrer deg opp, sier Beaudens mor Julianna Baumkirchner ifølge TV2 til NBC News.

Innsamlingsaksjonen på GoFoundMe er det Julianas fetter David Christensen som står bak.

Han skriver:

«Denne vakre familien har blitt bokstavelig talt knust av disse hendelsene.

De har en liten gutt som plutselig har fått livet snudd på hodet. Samtidig kommer livene deres i årene fremover til å dreise seg om medisinske regninger, behandlinger og rådgivning.»

LES OGSÅ: Derfor skal du ikke gi ibux til et barn med vannkopper

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com