I fjor filmet Ed Sheeran en dokumentar for Comic Relief. Han dro til Liberia og observert de forferdelige forholdene til unge gutter som bor i slummen. En liten gutt ved kallenavn JD og hans fem kamerater måtte sove i kanoer på stranden. Det var ingen voksne som så til dem – ingen å ta vare på eller ta vare på dem. Inntil Ed Sheeran kom.

Den britiske superstjernen nektet å gi opp disse unge guttene som ble voldtatt og slått av eldre gutter som bodde på gata. Deres daglige kosthold besto stort sett av en kopp vann og litt brød. JD hadde drømmer om å bli president, men hans nåværende situasjon var vel så langt unna drømmen som han kunne komme. Den unge guttens historie endret seg drastisk da Ed engasjerte seg i livet hans, og Ed Sheeran grep ikke bare inn for å redde JD, men også hans kompiser.

Ed Sheeran brukte penger fra sin egen lomme for å bygge et hus til guttene i Liberias hovedstad Monrovia. Der blir de tatt vare på av en kvinne de kaller Ma.

JD husker hvordan livet hans pleide å være; han husker hvordan det var å være et barn som ingen brydde seg om. «Jeg pleide å sove i kanoer på stranden med vennene mine. Nå føler jeg meg mye bedre fordi jeg blir hos Ma og hun tar vare på oss.»

«Hun ser alltid til at vi har det bra og bryr seg virkelig om oss. Slik hadde jeg det ikke før. 

Jeg er veldig glad for å begynne på skolen snart. Jeg vil bli president, så jeg må lære og studere godt. Når jeg er president, kan jeg hjelpe alle de andre gatebarna med mat, hus og skole,» sier JD.

Takker Ed Sheeran for en sjanse i livet

«Jeg vil se alle barn i skoleuniformer. Hvis jeg ikke hadde møtt Street Child(veldedig organisasjon) og Ed, ville jeg fortsatt sovet i kanoer på stranden.»

I videoen til Comif Relief, sier Sheeran, at det ikke føles riktig å forlate guttene uten å gjøre noe for å hjelpe.

«Mitt naturlige instinkt var å ta dem med i bilen, og la dem bo på et hotell til jeg hadde funnet ut hvordan jeg kunne hjelpe dem,» forteller Sheeran.

Se videoen til Comic Relief nedenfor og DEL denne saken videre. Vis at det nytter å hjelpe!