lørdag, januar 16, 2021

Gutt med sjelden lidelse fant en bestevenn i denne trebeinte hunden!

Mest lest nå

Livet kan noen ganger være urettferdig. Mennesker kan utsettes for ting som gjør at man holder seg for seg selv og ikke deltar i samfunnet. Fordi vi er redd for å bli avvist dersom vi er annerledes. Men i noen slike tilfeller så fylles mennesker av håp, som kan gi tilværelsen et lysere ansikt.

Klisjéaktig skrevet, men det var akkurat et slik håp som fylte hverdagen til Owen med inspirasjon og glede. Dette håpet og denne gleden kan han takke sin gode venn, hunden Haatchi for.


Owen er en 9 år gammel gutt fra England. Han er diagnostisert med en sjelden nevrologisk lidelse som kalles Schwartz-Jampel syndrom. Denne lidelsen gjør at Owen ser litt ut som en liten bodybuilder som konstant opplever muskulære smerter. I sine første leveår har han vært bundet til en rullestol, noe som har ført til usikkerhet og følelsen av ensomhet.

Haatchi er en hund som også var bundet. Ikke til rullestol, men til et jernbanespor. Hans tidligere eire hadde etterlatt han der for å bli påkjørt og dø. Han ble reddet av personell som jobber på jernbanen, men man måtte amputere halen og den det ene benet til hunden, da han var skadet.

Stemoren til Owen så et bilde av Haatchi på Facebook, og hun tenkte at denne hunden kunne være svaret på Owens ensomhet. Familien adopterte derfor Haatchi, og siden har lidelsen til Owen blitt bedre!

De to utsatte sjelene formet et sterkt bånd sammen. Kanskje fordi de begge vet hva den andre har vært gjennom? Foreldrene til Owen kunne lett se at dette var noe unikt. De meldte Owen og Haatchi på konkurranser, hvor de har vunnet flere medaljer.

Denne historien viser hvilket unikt bånd som kan knyttes mellom menneske og dyr. To i utgangspunktet svake sjeler, har sammen blitt sterke! Se den fascinerende kortdokumentaren her:

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter