fredag, september 25, 2020

Gutt på fire år ringer 112 – redder seg selv og seks andre barn som sitter innelåst i en varm bil

Mest lest nå

4-åringen døde på tragisk vis – rett før sa han disse nydelige ordene om himmelen

Det finnes ikke noe mer hjerteskjærende enn historier om barn som dør. Det føles så utrolig urettferdig. Så meningsløst. Silas var bare fire å gammel...

Den snarrådige fireåringen hindret trolig at han selv og de seks andre barna i bilen led en fryktelig skjebne.

Selv om høsten nærmer seg kan det fortsatt være noen fine og varme godværsdager igjen. Og det kan åpenbart ikke sies nok: Uansett hvor mange advarsler som gis om å aldri forlate barn i varme biler, er det likevel mange som gjør det. Mange tror nok at det ikke er så farlig å være borte bare en kort stund, men nyhetssiden WJLA minner om at det kan gå på bekostning av liv.

Faksimile WJLA.com

En 4 år gammel gutt i Maryland, USA, forhindret trolig en katastrofe da han ringte nødnummeret 911 for å rapportere at han hadde blitt etterlatt i en varm bil med lukkede vinduer sammen med seks andre barn.


Ifølge Charles County Sheriff’s Office var til sammen syv barn låst inne i kjøretøyet på den varme dagen i 2019. Barna var bare mellom to og fire år gamle.

Da den handlekraftige og kvikke fireåring ringte nødnummeret og fortalte operatøren at han og flere andre barn satt innesperret i en veldig varm bil hindret han trolig en katastrofe. Gutten visste ifølge Newsner ikke hvor de befant seg, men alarmoperatøren var heldigvis i stand til å spore samtalen og fikk dermed også lokalisert kjøretøyet.

Hjelpen kom og de sju barna slapp ut av bilen. Betjentene som kom barna til unnsetting forteller WJLA at barna redde og svette, men heldigvis slapp alle sju fra episoden uten behandling på sykehus.

Rundt 20 minutter senere kom eieren av bilen, som var mor til to av barna og passet på de andre fem. Den uidentifiserte kvinnen vil straffeforfølges for hendelsen.

I oversikten i instagram-innlegget over viser brannvesenet i Chula Vista hvor stor forskjell det er på temperaturen utenfor bilen og inne i bilen: Dersom det er 24 grader ute, vil det være 37 grader inne i bilen. Om gradestokken ute viser 25 grader vil det gi 40 grader i bilen. På en varm sommerdag der det er 32 grader ute vil temperaturen i bilen være 48 grader. 

Helsenettstedet NHI opplyser at det i snitt dør 37 barn i USA hvert år i varme biler på grunn av komplikasjoner i forbindelse med heteslag. Årsaken er i 50 prosent av tilfellene at foreldre eller omsorgspersoner har glemt barnet i en varm bil.

LES OGSÅ: Politiet med hjerteskjærende bønn til alle som ser en hund i en varm bil: dette skal du gjøre

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter