Hjem Historier fra livet Gutten ble født «uten et ansikt» – Et innlegg på Facebook skulle forandre alt

Gutten ble født «uten et ansikt» – Et innlegg på Facebook skulle forandre alt

Det finnes ikke noe en forelder ikke vil gjøre for å hjelpe barnet sitt. Og det er ingenting mer frustrerende for en forelder enn å ikke kunne gjøre nettopp det. Noen ganger har foreldre flaks – du kan bare kysse bort «aua», og alt blir med ett mye bedre. Men hva gjør du når et kyss ikke kan helbrede smerten?

Foreldrene til en ung gutt ved navn Yahya fikk vite før han ble født at sønnen deres ville ha mange «aua» som ikke bare kunne kysses bort. En sjelden genetisk tilstand skapte utviklingskomplikasjoner. De fleste babyer med denne lidelsen overlever ikke svangerskapet, så han var allerede et mirakelbarn!

Den sjeldne lidelsen førte til at han manglet benet mellom hjernen og pannen, i tillegg til å være født uten øyne, uten overkjeve, og et hull der nesen skulle ha vært. Han kunne ikke se, gå eller snakke. Legene trodde ikke at han ville leve særlig lenge, på grunn av at infeksjoner lett kunne sette seg i de mange hullene i ansiktet hans når som helst. Det skriver britiske Metro.

Foto: Channel 7 Australia

Foreldrene møtte mange leger og kirurger for å se hva som kunne gjøres for å hjelpe til med å forbedre tilstanden hans. Men det ble skuffelse på skuffelse etter møtene. Ingen leger de fant ønsket å ta saken. De var enten ikke i stand til å utføre de nødvendige prosedyrene, eller nektet på grunn av den risikable naturen til operasjonene.

Akkurat da de begynte å miste håpet, postet en familievenn bilder av gutten på Facebook i et forsøk på å finne hjelp. Og da skulle det skje enda et mirakel!

Foto: Channel 7 Australia

På den andre siden av verden i Australia, kom Fatima Baraka over historien og kunne ikke slutte å tenke på den stakkars lille gutten uten et ansikt. Fatima var opprinnelig fra Marokko, der Yahya bodde. Hun visste om en talentfull plastikkirurg, Dr. Tony Holmes, som hadde lykkes med å skille siamesiske tvillinger. Fast bestemt på å hjelpe denne lille gutten, brukte Fatima alle sine ressurser for å skaffe legens hjelp.

Fordi gutten var født uten en avgjørende del av kraniebenet, ville operasjonen kreve at hjernen ble skilt fra guttens skalle. Dette gjorde prosedyren ekstremt vanskelig. Yahyas familie ønsket det beste for ham, så de bestemte seg for å gå videre med operasjonen.

Foto: Channel 7 Australia

Operasjonen var utmattende og varte i totalt 19 timer – 10 timer mer enn forventet. I løpet av den tiden mistet Yahya halvparten av kroppens blod. Men den tøffe lille gutten kom seg gjennom det!

Foto: Channel 7 Australia

Kjeven hans ble reparert og legene hadde gitt ham en nese. For første gang i livet kunne Yahya smile.

Surprise! Recently Fatima reunited with Yahya in Morocco! Yahya is doing extemely well. He has made progress with his…

Posted by Moroccan Children's Appeal on Friday, October 18, 2019
Foto: Channel 7 Australia

Takket være en fremmeds utrolige godhet, har Yahyas liv blitt mye forbedret. Han har til og med begynt å gå på egen hånd! Det vil være behov for flere operasjoner ettersom han fortsetter å vokse, og det er håp om at han vil kunne få proteseøyne. Men for nå nyter han bare å være en glad liten gutt.

Om Sosialnytt

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg


Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com