Hjem Viralt Gutten satt mynt fast i halsen på skolebussen. Busskamera fanger opp bussjåførens livreddende innsats

Gutten satt mynt fast i halsen på skolebussen. Busskamera fanger opp bussjåførens livreddende innsats

Den fem år gamle gutten satt en mynt fast i halsen og ble kvalt. Heldigvis visste bussjåføren nøyaktig hva hun skulle gjøre.

En gjeng med skoleelever satt på bussen og tøyset og tullet. Akkurat som barn flest gjør når de er sammen. Derfor passet den erfarne bussjåføren ekstra godt på. Hun kikket ofte i speilet for å forsikre seg om at den ville gjengen oppførte seg bra og at alt gikk greit for seg bak i bussen, skriver Newsner.

Plutselig hørte hun en lyd hun aldri kommer til å glemme. Ett av barna varslet henne om at noe var galt med en av de minste guttene. Han holdt på å bli kvalt.

Brekker seg

På videoen kan vi se hvordan den lille gutten tar seg til munnen og brekker seg gjentatte ganger. En av de andre barna roper at gutten har en mynt i munnen. Bussjåføren stopper bussen umiddelbart og haster bak til gutten, får tak i ham, drar han ut i midtgangen, og utfører Heimlichs manøver.

Bussjåføren har i ettertid sagt at hun fikk panikk et lite øyeblikk og ikke ante hva hun skulle gjøre. Heldigvis varte ikke panikken lenge, og bussjåføren reddet mest sannsynlig guttens liv.

Dette er Heimlichs manøver

Og skulle du noen gang havne i en liknende situasjon, kan det være greit å friske opp hvordan man utfører livreddende førstehjelp på noen som har satt noe fast i halsen:

  • Start med fem slag mellom skulderbladene. Hos voksne bør dette være harde slag. Hvis ikke dette hjelper, går du over til neste mulighet:
  • Fem bukstøt, også kjent som Heimlichs manøver. Ha knyttet hånd og plasser den i mellomgulvet, rett under ribbeina, med tommelen inn mot brystet. Legg den andre hånden over den knyttede hånden. Støt hardt inn og opp, slik at du skaper et trykk som sender maten eller gjenstanden opp.
  • Dersom heller ikke dette hjelper, eller vedkommende faller om, må du ringe 113 og iverksette øyeblikkelig hjelp. Start med brystkompresjoner.

LES OGSÅ: Bussjåføren hylles etter å ha reddet stjålet hund

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com