Gutten ville kjøpe en valp. Selgeren forklarte at det var en svak hund. Det gutten da sa presset tårene frem.

3507

Denne historien verserer på en rekke nettsider. Vi er ikke sikker på opprinnelsen til historien. Den er uansett så fin at den er verdt å lese!

En bonde hadde noen valper han skulle selge. Han malte et skilt som sa: 4 valper til salgs, og spikret det på enden av gjerdet sitt. Mens han spikret opp skiltet kjente han noe som dro han i jakkeermet. Han så ned og inn i øynene på en liten gutt.
 
”Unnskyld,” sa gutten ”jeg vil kjøpe en av valpene dine.”
 
«Hmmm..» sa bonden men han tørket svette fra nakken, ”disse valpene har flotte premierte foreldre og koster veldig mange penger.”
 
Gutten så ned et øyeblikk. Så gravde han dypt ned i lommen, og tok opp en håndfull av mynter. ”Jeg har 12 kroner. Er det nok til å ta en titt?”
 
«Klart det» sa bonden, og gikk bortover mens han plystret. “Kom, Dolly!” ropte han.
Ut av hundehuset kom Dolly løpende med fire hårete nøster hakk i hæl.
Den lille gutten presset ansiktet sitt mot nettinggjerdet og gjorde store øyne. Men valpene nærmet seg gjerde fikk gutten se en bevegelse ved hundehuset som fanget hans interesse. Sakte men sikkert stabbet det fram enda en hårete pelsball, betydelig mindre enn de andre valpene. Den gjorde sitt beste for å holde følge med de andre…
 
”Den vil jeg ha!” sa gutten mens han pekte ivrig på det lille nøstet.
Bonden satte seg på kne ved siden av gutten og sa, ”gutt, du vil ikke ha den valpen. Han vil aldri bli i stand til og løpe og leke slik som de andre valpene.”
 
Den lille gutten gikk et skritt bort fra gjerdet, bøyde seg og begynte og dra opp det ene buksebeinet. Da så bonden at gutten hadde stålskinner på hver side av leggen, som var festet til en spesiallagd sko.
Gutten kikket opp på bonden og sa ”Du skjønner, jeg løper ikke så bra selv heller, og han der vil trenge en som forstår.”
 
Med tårer i øynene, bøyde bonden seg ned og plukket opp den lille valpen. Forsiktig la han den i armene på den lille gutten.
 
”Hvor mye koster den?” spurte den lille gutten. ”Ingenting!” svarte bonden.
”Ingen betaler for kjærlighet!”

SISTE NYTT

Advertisements