Forsiden Nyttig Gutten klaget på smerter i magen etter familien grillmåltid - På legevakta...

Gutten klaget på smerter i magen etter familien grillmåltid – På legevakta gjorde man en skremmende oppdagelse

Vi nordmenn elsker grilling, og om sommeren griller mange av oss nesten daglig. Denne familien har et budskap som alle bør ta seriøst gjennom hele grillsesongen. 

Nadia Fiore og hennes familie hadde før forrige sommer gledet seg til mye familiekos og måltider utendørs rundt grillen. Men årets første grilldag utviklet seg raskt til et mareritt.

Da Nadias sønn, Anthony, hadde spist opp en hamburger begynte han å få store smerter i halsen. Han forklarte til foreldrene sine at det kjentes ut som om en nål stakk han på innsiden av halsen.

Foreldrene dro rett til legevakta, hvor det ble funnet det man kan si er «ørsmå nåler» i guttens hals. Legene hadde sett dette ved flere anledninger tidligere, og det var langt i fra så uvanlig som man skulle tro.

Røntgenbildene viste nemlig små strå av metall som skar i guttens hals fra innsiden. Disse metallstråene stammer fra metallbørsten som man bruker til å rengjøre grillen med.

Stålbørstene kan være full av bakterier

Anthony ble operert, det var en vellykket operasjon. Men metallstråene hadde gjort mer skade enn den fysiske rispingen. Ettersom familien hadde brukt metallbørsten over tid, var den full av bakterier. Bakteriene hadde skapt en infeksjon i halsen til Anthony.

LES OGSÅ
Supertriks - Derfor skal du spraye eddik rundt vinduene
LES OGSÅ
Supertriks - Derfor skal du spraye eddik rundt vinduene

Gutten ble dermed satt på en kraftig antibiotikakur og ble heldigvis frisk.

Det enkle men viktige budskapet til denne familien er: Kast de gamle grillbørstene! 

Kirurgen Aziz Benbrahim har sett denne type skader ofte og forteller til CBS News:

«Ingen fører statistikk på dette, der ligger problemet. Det eneste tidsskriftet som har tatt opp dette problemet skriver at det har skjedd seks eller syv ganger, men jeg tror det er mye vanligere enn det.»

I videoen nedenfor vises hvordan man sikkert kan rengjøre grillen, uten å bruke stålbørste.

Om ikke så lenge starter snart grillsesongen og mange kommer til å rengjøre grillene sine med stålbørster, del denne informasjonen slik at folk blir opplyst om hva konsekvensene av det kan være! 

Eivind Ertesvåg
Jeg opprettet Sosialnytt i 2014. Da med formål om å spre gladsaker og inspirerende historier, fremfor all negativiteten som ofte preger nyhetsbildet. Siden den gang har siden vokst og Sosialnytt har i dag flere skribenter og tusenvis av engasjerte lesere. Jeg har studert webkommunikasjon og er også utdannet sosionom. På fritiden opptar familie, venner og livet som småbarnsfar det meste av tiden min. .

SE OGSÅ:

Mest lest nå

Bjørn Einar Romøren har fått kreft – deler sterkt bilde etter de første behandlingene

Tirsdag formiddag kom den sørgelige nyheten. Den tidligere skihopperen Bjørn Einar Romøren er rammet av en sjelden type kreft.  Det er Se og Hør som...

Moren sendte sin 7 år gamle autistiske sønn alene på flyet. Så fikk hun en overraskende melding fra sønnens sidemann

Syv år gamle Landon Bjornson skulle fly alene for første gang for å besøke faren sin. Moren sendte med en lapp til sidemannen. Svaret...

Hun ble kalt verdens vakreste som tiåring. Se hvordan hun ser ut som 17-åring

17 år gamle Thylane Blondeau er ikke som andre 17 åringer. Hun er nemlig både modell og filmskuespillerinne, og hun er smellvakker. Den franske jenta...

Turister utfordrer skjebnen – henger med strak arm fra kanten av Preikestolen

Hvor ofte hører vi ikke om turister i Norge som kommer ut for ulykker, ofte fordi man ikke har tatt gode nok forholdsregler, eller...

Kvinnen blir snytt for en parkeringsplass – da tar hun den perfekte hevn!

Du kjenner vel igjen følelsen av å lete rundt etter en parkeringsplass. Ingenting i sikte. Men så plutselig; der ser du en ledig plass. I...

Populært på Sosialnytt nå

Historier fra livet