Hjem Nyttig Gutten klaget på smerter i magen etter familien grillmåltid – På legevakta gjorde man en skremmende oppdagelse

Gutten klaget på smerter i magen etter familien grillmåltid – På legevakta gjorde man en skremmende oppdagelse

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Vi nordmenn elsker grilling, og om sommeren griller mange av oss nesten daglig. Denne familien har et budskap som alle bør ta seriøst gjennom hele grillsesongen. 

Nadia Fiore og hennes familie hadde før forrige sommer gledet seg til mye familiekos og måltider utendørs rundt grillen. Men årets første grilldag utviklet seg raskt til et mareritt.

Da Nadias sønn, Anthony, hadde spist opp en hamburger begynte han å få store smerter i halsen. Han forklarte til foreldrene sine at det kjentes ut som om en nål stakk han på innsiden av halsen.

Foreldrene dro rett til legevakta, hvor det ble funnet det man kan si er «ørsmå nåler» i guttens hals. Legene hadde sett dette ved flere anledninger tidligere, og det var langt i fra så uvanlig som man skulle tro.

Røntgenbildene viste nemlig små strå av metall som skar i guttens hals fra innsiden. Disse metallstråene stammer fra metallbørsten som man bruker til å rengjøre grillen med.

– Det verste er hvis flisene kommer ned i tarmene, hvor de i verste tilfelle kan skjære seg inn i tramveggene, sier professor i diagnostikk, doktor David Grand til Newsmax.

Stålbørstene kan være full av bakterier

Anthony ble operert, det var en vellykket operasjon. Men metallstråene hadde gjort mer skade enn den fysiske rispingen. Ettersom familien hadde brukt metallbørsten over tid, var den full av bakterier. Bakteriene hadde skapt en infeksjon i halsen til Anthony.

Det endte heldigvis bra for Anthony til slutt. Foto: Privat

Gutten ble dermed satt på en kraftig antibiotikakur og ble heldigvis frisk.

Det enkle men viktige budskapet til denne familien er: Kast de gamle grillbørstene! 

Kirurgen Aziz Benbrahim har sett denne type skader ofte og forteller til CBS News:

«Ingen fører statistikk på dette, der ligger problemet. Det eneste tidsskriftet som har tatt opp dette problemet skriver at det har skjedd seks eller syv ganger, men jeg tror det er mye vanligere enn det.»

I videoen nedenfor vises hvordan man sikkert kan rengjøre grillen, uten å bruke stålbørste.

Mange av oss rengjør nok grillene sine med stålbørster, og selv om det stort sett går bra så kan det faktisk være ganske så farlig. Del denne informasjonen slik at folk blir opplyst om hva konsekvensene av det kan være! 

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com