Hjem Nyheter Gutten klaget på smerter i magen – På legevakta gjorde man en skremmende oppdagelse

Gutten klaget på smerter i magen – På legevakta gjorde man en skremmende oppdagelse

Sommeren er her og er det noe vi nordmenn elsker så er det å grille. Men denne familien har et budskap som alle bør ta seriøst. 

Nadia Fiore og hennes familie hadde før forrige sommer gledet seg til mye familiekos og måltider utendørs rundt grillen. Men årets første grilldag utviklet seg raskt til et mareritt.

Da Nadias sønn, Anthony, hadde spist opp en hamburger begynte han å få store smerter i halsen. Han forklarte til foreldrene sine at det kjentes ut som om en nål stakk han på innsiden av halsen.

Foreldrene dro rett til legevakta, hvor det ble funnet det man kan si er «ørsmå nåler» i guttens hals. Legene hadde sett dette ved flere anledninger tidligere, og det var langt i fra så uvanlig som man skulle tro.

Røntgenbildene viste nemlig små strå av metall som skar i guttens hals fra innsiden. Disse metallstråene stammer fra metallbørsten som man bruker til å rengjøre grillen med.

Stålbørstene kan være full av bakterier

Anthony ble operert, det var en vellykket operasjon. Men metallstråene hadde gjort mer skade enn den fysiske rispingen. Ettersom familien hadde brukt metallbørsten over tid, var den full av bakterier. Bakteriene hadde skapt en infeksjon i halsen til Anthony.

grillbørste

Foto: Youtube

Gutten ble dermed satt på en kraftig antibiotikakur og ble heldigvis frisk.

Det enkle men viktige budskapet til denne familien er: Kast de gamle grillbørstene! 

Kirurgen Aziz Benbrahim har sett denne type skader ofte og forteller til CBS News:

«Ingen fører statistikk på dette, der ligger problemet. Det eneste tidsskriftet som har tatt opp dette problemet skriver at det har skjedd seks eller syv ganger, men jeg tror det er mye vanligere enn det.»

Ingen kjente tilfeller i Norge

Vi har ikke klart å finne noen kjente tilfeller av dette i Norge. Men det kan være mørketall eller som den amerikanske kirurgen var inne på, man fører ikke statistikk på slikt.

Legevaktsjef i Trondheim David McDonaugh har tidligere fortalt til ABC Nyheter at han ikke har hørt om slike skader, men heller ikke vil utelukke det.

– Ikke i løpet av mine 30 år som lege. Det er derimot ikke sagt at det ikke er en aktuell problemstilling, sa han til nettstedet.

I videoen nedenfor vises hvordan man sikkert kan rengjøre grillen, uten å bruke stålbørste.

Grillsesongen er i full gang og mange kommer til å rengjøre grillene sine med stålbørster, del denne informasjonen slik at folk blir opplyst om hva konsekvensene av det kan være! 

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com