onsdag, januar 22, 2020
Historier fra livet Gutten med autisme tok sitt eget liv etter å...

Gutten med autisme tok sitt eget liv etter å ha blitt mobbet

-

17 år gamle Joel Langford fra England ble mobbet på skolen fordi han var annerledes. Til slutt orket han ikke mer.

Joel gikk på Great Marlow School i Buckinghamshire i Langford. Han hadde høytfungerende autisme og dysleksi. Til tross for dysleksien, var han han en av de smarteste elevene på skolen. Han fikk bare A i alle fag, og hans yndlingsfag var matte og kjemi.

Joels mor forteller til Mirror at Joel hadde det fint på skolen helt til noen av de beste vennene hans ble flyttet over til andre klasser, samtidig som noen andre venner flyttet utenlands. Joel ble veldig ensom. De nye klassekameratene, godtok ikke Joel slik som de tidligere elevene hadde gjort. Han ble mobbet, og de kalte han for «rar», «taper» og «tilbakestående».

Foto: Privat

Fikk sparken fra jobben

Omtrent på samme tid, fikk Joel sparken fra jobben han hadde hatt på en kaffebar. Moren forteller at han tok det svært tungt. Joel ble også utestengt fra en oppdagelses-gruppe som han hadde vært medlem av lenge. Her hadde han et stort sosialt nettverk.

LES OGSÅDan har en oppfordring til alle foreldre etter å ha sett hva mobbing gjør med barn

Grunnen til at han fikk sparken fra jobben og ble utestengt fra gruppen, var fordi han noen ganger kunne oppføre seg annerledes enn det man forventer av ungdommer på hans alder.

Foto: Privat

Spilte inn video til foreldrene

Samme morgen som Joel valgte å avslutte livet sitt, ringte han en god venninne og sa til henne at han ikke orket å fortsette å leve, og at han håpet at hun fikk et lykkelig liv.

Så spilte han inn en fem minutter lang video på mobilen sin. Videoen var til foreldrene, og der fortalte han hvorfor han ikke lenger orket å leve. I tillegg til mobbingen, sparken fra jobben og utestengingen fra oppdagergruppen, fortalte han at han ikke orket å gå en usikker fremtid i møte.

Trenger du noen å snakke med? Bruk Mental Helses døgnåpne hjelpetelefon: 116 123

LES OGSÅMarkering mot selvmord rundt om i landet: Ungene våre dør

Neste artikkel ⬇Neste
Scroll ned

Dette skjer i kroppen din når du drikker kaffe

Mange av oss er avhengig av en kaffekopp når vi står opp om morgenen. Foruten å gjøre oss mer våken gir den varme drikken...

Nytt håp: Nyoppdaget celle kan muligens bekjempe alle type kreftformer

I følge BBC har en gruppe forskere fra Cardiff University i Wales nylig oppdaget en ny celle som skal kunne bekjempe de fleste typer...

Dolph Lundgrens nye, norske kjæreste om aldersforskjellen: – Det er litt rart

Men selv om norske Emma Krokdal (24) syns det er litt rart, er det ikke noe hun tenker mye over. Dessuten syns hun Dolph...