Forsiden Historier fra livet Gutten med et sjeldent "aldringssyndrom" døde da han var 17 år gammel...

Gutten med et sjeldent «aldringssyndrom» døde da han var 17 år gammel – Han har inspirert en hel verden

17 år gamle Sam Berns led av en sykdom som kan minne om sykdommen til hovedkarakteren i den populære ‘Benjamin Button’ filmen.

Sykdommen til Sam Berns gjorde at kroppen eldes med rekordfart. Den humørfylte gutten levde til han fylte 17 år, og inspirerte tusenvis av mennesker i løpet av sin tid på denne jorden.

Sykdommen til Sam er ekstremt sjelden. 1 av 2 millioner barn blir rammet av progeria, og man kjenner i dag bare til rundt 250 barn som lider av sykdommen på verdenbasis.

Reklame

Foto: Facebook | Boston Children’s Hospital

Historien om Sam Berns ble verdenskjent gjennom HBO documentaen, ‘Life According to Sam’, en dokumentar som belyste denne sykdommen for hele verden.

Sam deltok også på TED Talk for å fortelle om hvordan det er å leve med progeria, hvordan det er å «bo i en gammel kropp».

Selv om Sam døde tidlig i en alder av 17 år, så levde han noen år lenger enn de fleste andre barn som får sykdommen. Forventet levetid er ikke mer enn 13 år.

Foto: Facebook | Diario Tiempo

Jobbet for å finne en kur

Moren til Sam, Leslie, jobber til dagen som lege. Hun har jobbet hardt for å finne en kur til sønnen. På egenhånd satt hun sammen et forskningsteam med det mål om å avdekke mest mulig om sykdommen, og forsøke å finne en kur.

LES OGSÅ
På parets første date merket hun noe rart - Fire måneder senere ble han lam, men hun nekter å gi han opp

Sammen med ektemannen Scott Berns (også lege) startet de the Progeria Research Foundation in 1999. De har gjort mange funn rundt sykdommen, og fant blant annet ut at en spesiell medisin mot kreft kunne ha positiv innvirkning på sykdommens utvikling.

Foto: Facebook | Hindustan Times

I et intervju med ABC fortalte Sam litt om hvordan moren sto på for han:

– Jeg ønsker egentlig bare at mamma skal bli ferdig med hele progeriagreien. Hun kommer til å jobbe utrettelig helt til hun har funnet en kur.

Da Sam døde, publiserte forskningsteamet en kondulasjon hvor de hyllet gutten:

«Hele forskningsmiljøet sørger over tapet av denne bemerkelsesverdige unge mannen. Ikke bare inspirerte han oss forskere, han rørte mennesker over hele verden.» 

Foto: Youtube | TEDx Talks

Du kan se mer om denne inspirerende gutten i videoen nedenfor. Del gjerne hans historie videre på Facebook – Hvil i fred Sam Berns.

SE OGSÅ:

Mest lest nå

Politiet advarer: Ikke svar hvis du blir oppringt fra 112

Mange har den siste tiden opplevd å bli ringt opp fra nummeret 112, politiets eget nødnummer. Nå går politiet ut og advarer mot å...

Politiet refser fulle tenåringsforeldre – Har man valgt å få barn, følger det noen forpliktelser med

Politiet opplever ofte at når de plukker opp fulle ungdommer helt ned i 15-årsalderen, så kan ikke foreldrene hente barna sine fordi de enten...

Linn Skåber med klar oppfordring til foreldre: La barna kjede seg

Linn Skåber (49) er sjeleglad for at hun selv kjedet seg masse i oppveksten. Hun mener det er årsaken til at hun er så...

Trygg trafikk: Ikke kjør barna til skolen

Skolen er i gang etter ferien og mange barn ferdes langs veiene. Kjører du barnet ditt til skolen for å sikre at barnet kommet...

Småbarnsmoren ble lei av det lange, hvite håret sitt – se den store forvandlingen

Christal er en hardtarbeidende mamma som har kommet til det punktet at hun er veldig lei av utseende sitt. Hun er trøtt av sitt...

Populært på Sosialnytt nå

Historier fra livet

MER POPULÆRT