Hjem Historier fra livet Gutten trengte 1 million kroner til kreftbehandling. Denne atleten solgte OL-medaljen sin for å hjelpe

Gutten trengte 1 million kroner til kreftbehandling. Denne atleten solgte OL-medaljen sin for å hjelpe

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Polens Piotr Malachowski er en av verdens beste idrettsutøvere. Under OL i Rio 2016, tok han hjem sølvet i diskos.

Han har også en sølvmedalje fra OL i Beijing. I tillegg har han det femte lengste diskoskastet i verden noensinne, med 71,84 meter (noe som er veldig langt).

Etter sølvet i Rio-OL, strømmet gratulasjonene inn, ikke minst fra mennesker i hjemlandet.

Men det var ett gratulasjonsbrev som stakk seg ut. Det kom fra en desperat mor…

olympic-athlete-auctions-silver-medal-help-boy-fight-cancer-medal

Kvinnen som skrev brevet heter Goshia. Sønnen hennes, 3 år gamle Olek, lider av en sjelden kreftform på det ene øyet. Sykdommen lar seg behandle, men bare på et sykehus i USA.

Kostnaden for reise, opphold og behandling ville ha blitt alt for mye for den lille familien. Så moren gjorde hva desperate foreldre gjør… Nemlig alt som står i deres makt, slik som å skrive til en av landets største stjerner og be om hjelp.

En polsk organisasjon hadde allerede startet en innsamlingsaksjon for Olek. Men selv om det var kommet inn en del penger, var målet på drøyt 1 million kroner veldig langt unna.

Piotr klarte ikke å legge vekk brevet fra Oleks mor. Han bestemte seg for å hjelpe.

Og når den røslige idrettsstjernen gikk med på å hjelpe, gjorde han det til gangs. På Facebook-siden sin skrev han at han ville auksjonere vekk sin høyt skattede sølvmedalje fra OL i Rio.

Han håpet medaljen ville bringe inn resten av pengene Olek og moren trengte.

«I Rio kjempet jeg for gull», skriver Piotr. «I dag har jeg en beskjed til dere alle – La oss kjempe sammen for noe som er enda mer verdifullt: For helsen til denne fantastiske gutten.»

Auksjonen varte bare i noen dager. Til slutt ble medaljen kjøpt av et velstående søskenpar.

Kjøpesummen er ikke kjent. Men Piotr har selv bekreftet at beløpet var høyt nok. Olek kunne få behandlingen han trengte for å bli frisk.

Piotr Malachowski har blitt en medalje fattigere. Men hans enormt uegennyttige handling har gitt ham en tittel jeg synes henger høyere enn edelt metall: Piotr Malachowski er en sann folkehelt!

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com